Саопштењe

ДЈБ почиње прикупљање потписа у понедељак

Од понедељка 11. маја, Доста је било започиње са прикупљањем потписа за излазак ДЈБ на предстојеће изборе, док ће симпатизери ДЈБ на истом месту моћи да дају и потпис за регистровање странке. Коначну одлуку о изласку на изборе ће донети органи ДЈБ након прикупљених потписа.

Док јавност чека да се свака странка и странчица, медиј, јавна личност, НВО и ЕУ званичник изјасни о изборима у Србији, ДЈБ ће прикупити потписе. ДЈБ је био довољно стрпљив и више нећемо чекати никога. Нећемо дозволити да и ми и наши бирачи будемо преварени политичким маневрима ЕУ, бивше и садашње власти, СзС и ПСГ.

СзС је начео, а ПСГ срушио бојкот. ДЈБ је имао договор са СзС и ПСГ о бојкоту предстојећих избора. ДЈБ је почетком 2019. године јасно рекао да је бојкот средство, није циљ. Циљ су фер изборни услови. Бојкот је најбољи начин да дођемо до циља, али само ако у томе учествује цела опозиција. Уколико у бојкоту не учествује цела опозиција, већ само окрњени СзС, бојкот је само бесмислен чин који не може да постигне циљ и због опозиционог медијског мрака постаје политичко самоубиство свих који нису бивша власт. ДЈБ неће дозволити да на овако провидан начин буде преварен.


ПСГ има већу подршку у бирачком телу од сваке појединачне чланице СзС. Исто важи и за ДЈБ. Сви покушаји окрњеног СзС да умањи значај и игнорише “одлуку” ПСГ којом руше бојкот су у најмању руку чудни. Исто као што је било чудно ћутање и СзС и ПСГ и свих медија на позив ДЈБ да 17. марта устану заједно у одбрану Устава, наше слободе и владавине права. Тиме су најдиректније помогли Вучићу да уради све што је наумио, иживљава се над нацијом и онда мирно настави са намештеним изборима. ДЈБ им то неће заборавити.

Договор о бојкоту су прво из СзС напустили Зеленовић у Шапцу, Пауновић у Параћину и Стаматовић у Чајетини, под изговором да су то само локални избори. И СзС и ПСГ су ћутали. Онда је бојкот напустило и Ђиласово удружење “1 од 5 милиона”. Сада бојкот напушта и ПСГ и сви заједно се праве наивни. Најављују се и изласци Ђиласа и НДБГ на локалне изборе. ПСГ још најављује да ће направити коалицију са Зораном Живковићем, Зеленовићем из Шапца и Пауновићем из Параћина који би изгледа ипак и на републичке изборе. Цео овај политички маневар треба, изгледа, да у парламент на мала врата прошверцује целу бившу власт и НВО миљенике, баш као што би то и ЕУ и Вучић желели. ДЈБ ту игранку неће немо посматрати.

Док ДЈБ прикупља потписе, СзС и ПСГ имају довољно времена да се врате на оно што смо заједно договорили. Ово се посебно односи на Драгана Ђиласа и Сергеја Трифуновића, који без мишљења Ђиласа ни једну политичку одлуку до сада није донео, укључујући и одлуку да уђе у политику и кандидује се на место председника ПСГ. Уколико се њих двојица врате нашем оригиналном договору о бојкоту, неће ни нама бити тешко да урадимо исто. Међутим, нећемо дозволити да будемо преварени заједно са нашим бирачима.
Након овог фијаска са неискреним “партнерима” који само гледају како да вас преваре, ДЈБ више са СзС, ПСГ, бившом влашћу и свим осталим “ЕУ нема алтернативу” политичарима неће ништа заједно радити. Њихова визија Србије је слична визији Александра Вучића: колонија јефтине радне снаге са колонијалном управом у Берлину. Једина разллика је што они виде себе уместо Вучића на власти.

Наша визија је визија суверене Србије са слободним грађанима који сами бирају и смењују своју власт, Србије која осећа дуг према прецима који су уткали своје животе у нашу слободу, у којој се власт боји грађана и која ради у интересу грађана, Србије у којој се лепо и радо живи. Не пристајемо на мање од тога.

На крају подсећамо јавност да је ДЈБ 2017. године већ прикупио и благовремено предао више него довољан број потписа за регистрацију странке, али је Министарство за државну управу тада одбило ДЈБ захтев, изговарајући се на изглед обрасца који Закон о регистрацији политичких странка и не помиње. На тај начин СНС је практично поништио јасно изражену вољу и подршку ДЈБ више од 10.000 грађана, уредно оверену код нотара. СНС се 2017. године, након председничких избора, надао да ће на тај начин обесхрабрити ДЈБ да настави своје политичко деловање. Три године касније, јасно је као дан да им се та нада изјаловила, јер подршка ДЈБ из дана у дан расте, тако да смо уверени да се неће усудити да по други пут некаквим јефтиним триком доведу у питање потписе грађана Србије.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • подржавам овај потез. за бојкот сам, али би заиста остали да висите ако вас ови други предриблају. ово је заиста најбоље што сте могли да смислите, мада још увек мислим да ће опозиција катастрофално да прође. такође ми се чини да ће и други талас короне да крене, има народ да крене да се зазбољева и умире, као да карантина није ни било. то ће додатно да уздрма власт јер ће испасти да су нас малтретирали без везе. ко каже да је овај живот досадан?

  • Прегриз’о језик Неле! Доста је било Короне брате

 • bitno je da DJB,izadje i objasni to pred narodom ,ako treba i vise puta,jer ce narod biti zbunjen.i da i dalje poziva narod da bojkotuje izbore.i ovih dana na protestima nek izadju i Radulovic,i Mila,i Dragas,i Stojkovicka,nek uzmu mikrofon.vise naroda ce se skupiti.a to nam treba da policija predje na stranu naroda.znaci Mila i ekipa,na binu,ako nema bine mikrofon.dignite narod na noge

 • Iskreno, onog trenutka kad je Trifunović objavio da izlazi na izbore pomislio sam da i DJB treba da izađe jer bojkot, sredstvo, više nema smisla. Isto tako mislim da je potrebno razgovarati s Vukadinovićem oko zajedničkog nastupa. Samo nemojte Noga, ipak je Nogo isuviše desno. Dakle, udruženi desni centar. I da, gorčina uzrokovana ponašanjem i delanjem SVIH političkih aktera je konstantna.

 • Pametna odluka. Ovako nas tek ne bi bilo na RTS-u. Treba dobro osmisliti plan kampanje. Ja sam u Velikoj Plani sakupio 100ak sigurnih glasova za DJB. Svi treba da se pikrenu!

 • Tako je Gos. Saša Raduloviću,borite se do kraja,glupo je da sada odustanete.Prikupite vi potpise za svaki slucaj,pa kako bude,morate biti spremni.Od moje porodice imate podpise i glasove 100%.Idemo do pobede…

  • Pratio sam sve sto ste radili u toku vanrednog stanja. Taman covek pomisli evo nekog sa integritetom kad ponovo hladan tus. Iskreno, razocaran sam ovim potezom. Razumem potrebu da se iskoristi nezadovoljstvo naroda celom sutuacijom i ostvari dobar rezultat ali nisam za to da se to cini na ovim izborima. Potpuno nedosledno deluje da izadjete na izbore posle svega sto ste pricali zadnjih 18 meseci u vezi izbora. Pogotovo to pravdati time da ako szs i psg izadju to rusi bojkot. Niko normalan i iole nacionalno osvescen ne veruje prethodno navedenim pokretima. Mislim da je bilo pametnije ostati do kraja u bojkotu, napraviti jasnu razliku izmedju vas i ostalih navodno opozicionih igraca i do kraja ostati dosledan onome sto ste govorili. Sto bi bio presedan na srpskoj politickoj sceni, da neko bar jednom odrzi svoju rec, pa makar i po cenu gubitka malo vlasti. Time bi jasno pokazali da ste ozbiljni u svojim recima i brzo bi dobili jos vise sledbenika i pristalica. Ovako da uzecete par stolica vise u skupstini i potrositi energiju koja je ocigledno postojala u narodu i tako opet do neke nove prilike. Svako dobro!

 • Podrška DJB-u.
  Nije vaša krivica što je PSG obesmislio bojkot. Potpisujem za vas, bez razmišljanja. Izadjite i recite svima zašto i zbog čega.
  Ostali ste dosledni kakva god vaša odluka bila.
  Bravo.

  • Skoro sam čuo da su prostorije izgleda u 7. Jula, ako se ne varam broj je 28a. Svakako ću uskoro proveriti lično.

  • Poštovani, javljamo uskoro sve adrese n kojima u Nišu možete dati potpis. Javite nam i mejl adresu na koju možemo da Vam šaljemo informacije. Hvala na interesovanju.

 • Не објависте онај мој коментар од данас. Да ли објављујете само ако вас чешкамо по ушима?
  А то што сте имали моју подршку од фебруара 2014. не важи? А, да… што бисте ми веровали на реч…
  Код мене је преовладало разочарење одлуком ДЈБ да прекине бојкот избора.
  А, шта би са оном причом да треба бојковати нови сазив Народне скупштине да не бисте дали легитимитет Вучићевом признању независности Косова (и Метохије)?

 • Providna taktika SZS-PSG bande da vas navuku da odustanete od bojkota kako bi imali izgovor da i oni odustanu. Đilas svesno žrtvovao Sergeja da bi ovaj povukao vas, sada SZS može da odustane od bojkota i kaže “eto moramo ovi iz DJB sve upropastili”. Ostaje vam da upirete prstom jedni u druge, vi ćete reći SZS je kriv, oni će reći DJB je kriv, “nezavisni” mediji poput Danas i N1 će to konstruisati znate već kako i DJB će opet ispasti kriv kao i za predsedničke izbore… I na kraju svi na izbore koje 100% gubite, SNS i dalje ima većinu, SZS ulazi u parlament da izigrava opoziciju naredne 4 godine, vi verovatno ostajete ispod cenzusa, ništa se ne menja, DJB izvlači deblji kraj, Srbija izvlači deblji kraj, EU dobija parlament kakav najviše želi – sa jedne strane SNS i SPS, sa druge SZS i PSG… Nastavljamo da se igramo demokratije i nikom ništa…

  Zato mislim da morate u bojkot bez obzira na sve. Makar da ljudi vide da ste dosledni, da možete da živite bez poslaničkih mandata, možda vam to zapamte za neki sledeći put, ovako ćete biti otpisani od svih, kao glavni krivci za propast bojkota. Ponavljam, ONI TO I ŽELE, da vi odustanete od bojkota – iznenadite ih neprijatno, u inat ostanite istrajni u bojkotu pa makar ne dalo nikakvog rezultata, na duže staze biste mogli imati velike koristi…

  • Сложио бих се са Вама али мислим да сте претерали са вером у освешћеност народа. Не знам колико би људи стварно бојкотовало јер је удар на Ђиласа, означеног као вође тог кола, превелики а и он се није прославио у власти. Људима је доста од свих који су некада владали… Ја сам из тих разлога од почетка сумњичав за успех бојкота а поготову што народ стварно није од почетка убеђен у успех те идеје. Свако добро

  • Да не бих писао исто ево подржавам Ваш, и сличне коментаре, и додајем да сам разочаран овим што се дешава у овом месецу. 1/5.000.000 и ПСГ су преваре попут Белог и плутају на таласима а ви и ми треба тек да пливамо против њих а и узводно…

  • Pošaljite nam Vaš mejl, i obaveštavaćemo Vas o svemu u vezi sa izlaskom na izbore, potpisima… Ili pratite naš sajt dostajebilo.rs kao i kanale na društvenim mrežama. Hvala

  • nažalost, ne. Možete dati potpis samo direktno, na lokacijama koje ćemo blagovremeno objaviti.

 • Веома поштујем г.Радуловића, али уколико кажем да не поштујем ДЈБ, дали ћу увредити г.Радуловића и остале народе посланике – Стаменковићеву и адв.Биљића…, а није ми то намера. Пре свега, шта ја то поштујем и ценим, или не поштујем и не ценим уколико не знам шта је то заправо “ДЈБ” данас, полазећи од сазнања, а молио бих да ми потврдите или демантујете наводе у дневним новинама да ДЈБ прибавља потписе грађана за регистрацију политичке организације – партије. Да ли то значи да ДЈБ није уписана у регистар политичких партија, да ли је то могуће??? Напросто, шта сте чекали од 2016.године…, у који сте регистар уписани као ДЈБ, и зашто нисте до сада озваничили статус политичке организација?? Дакле, ДЈБ јеош није инкорпорирана и структурисана политичка, или организација уопште, или је ДЈБ удружење грађана, тј.НВО…, шта ли.

  • Poštovani, DJB je zvanično pokret, a mi pokušavamo da uprkos svim opstrukcijama konačno registrujemo stranku, za razliku od drugih koji kupuju već registrovane stranke.

 • Vi imate najvernije fanov…ovaj, glasace, to je sigurno! Jednako daju podrsku i kad kazete ‘bojkot’, pa i onda kad kazete da cete ipak za izbore, alal vera 😀 sve je pametna odluka…hahahahahah.
  Evo drugar koga sam nagovarao 2014. da glasa za vas, nije hteo, sad kad ja ne glasam za vas, sad on hoce 😀
  Paranoja predsednika stranke, hocu reci pokreta, izgleda da je zarazna. Ali, sta ima veze, onih ponizavajucih 3% sa Boskom i Nogom vam nije tako daleko.

 • Имам идеју, мада сте се показали као “тврди на ушима” за већину предлога и савета.
  Ако већ изађете на гласање да не кажем изборе, морате обећати нешто ново и другачије и обећање морате одржати упркос “промениле су се околности”.
  Обећајте али искрено, нема лагања и варања да нећете никад ући у Скупштину са тако изабраним сазивом, да нећете учествовати у њеном “раду”, то нисте требали ни у овом сазиву, бесмислено је.
  Обећајте и испуните да ћете своје посланичке плате и сав новац који добијете искористити за ванпарламентарну борбу против система или за помоћ народу (болесни, социјала).
  Ни ова идеја није спасоносна али можда може да придобије оне који желе отпор.

 • U maju prošle godine zapisah u svom dnevniku: BOJKOT !!!
  Nekoliko dana razmišljam da isti gubi smisao i stoga podržavam Vašu odluku!
  IDEMO DALJE…

  • Zasad znamo da će biti na Ribljoj pijaci, u našim prostorijama. Pošaljite nam Vaš mejl, i obaveštavaćemo Vas o svemu u vezi sa izlaskom na izbore, potpisima… Ili pratite naš sajt dostajebilo.rs kao i kanale na društvenim mrežama. Hvala

  • Poštovani,

   Pošaljite nam Vaš mejl, i obaveštavaćemo Vas o svemu u vezi sa izlaskom na izbore, potpisima… Ili pratite naš sajt dostajebilo.rs kao i kanale na društvenim mrežama. Hvala puno na podršci

 • Успећете једино ако радите на терену дан и ноћ. Штанд испред сваке пијаце у свакој општини СВАКОГ ДАНА. И сада док прикупљате потписе. Терен!!!

  Ујутру 06:00 дођете поставите штанд и до увече 18:00. Не постоји други начин.

  • Poštovani Dragane, biće prikupljanje potpisa na više lokacija, javljamo Vam gde i kada možete dati potpis blagovremeno. Možete nam poslati i mejl adresu kako bismo Vas tim putem obavestili, a biće obaveštenje i na mrežama i našem sajtu. Puno hvala na podršci, Tim za komunikacije DJB

  • Poštovani Marko, biće prikupljanje potpisa na više lokacija, javljamo Vam gde i kada možete dati potpis blagovremeno. Možete nam poslati i mejl adresu kako bismo Vas tim putem obavestili, a biće obaveštenje i na mrežama i našem sajtu. Puno hvala na podršci, Tim za komunikacije DJB

 • Ja bih opet da pitam, zašto Radulović širi defetizam i priču o čekanju da EU padne? Radite za Vučića ili generalna nesposobnost da se uradi šta mora da se uradi? Ako on nije dovoljno agresivan i spreman na sve da bi se pobedilo, onda ne znam šta radi u politici više. Ja sam glasao za DJB ali da slušam ove pacifističke gluposti stvarno ne mogu.

 • Smatram da je ovo loša i nedosledna odluka. Bili ste jedna od prvh političkih organizacija koja je zastupala opravdan bojkot besmisla u koji se pretvorio izborni sistem u Srbiji. Sada zbog nekih političkih kalkulanata koji sepokušavaju dodvoriti međunarodnim moćnicima, odustajete od ideje da ne biste ostali “preveslani”!? Ostali biste samo dosledni što birači najviše poštuju u politici.

 • Bojkot je bio najbolje rešenje, ali šta da se radi…čekamo obaveštenje kada i gde može da se da potpis. Takođe, obavestite nas da li su vam potrebni volonteri za kampanju. Veliki pozdrav…

  • Poštovana Dejana, biće prikupljanje potpisa na više lokacija, javljamo Vam gde i kada možete dati potpis blagovremeno. Možete nam poslati i mejl adresu kako bismo Vas tim putem obavestili, a biće obaveštenje i na mrežama i našem sajtu. Puno hvala na podršci, Tim za komunikacije DJB

 • Par reci bih uputio onima koji su razocarani ukoliko DJB izadje na izbore i par reci samom DJB za slucaj da citaju ovo.

  U zivotu sam glasao samo jednom cisto da vidim kako to izgleda i nakon toga nikad, upravo iz razloga koji i DJB spominje a to je da su sve stranke iste tj sistemske. Pre cirkusa Korona bio sam za bojkot ali nakon svega sto smo prosli u protekla 2 meseca i nakon ludila u koje smo zapali smatram da moram izaci na izbore makar glasao za manje zlo. Iako je ovo porazavajuci motiv za glasanje drugog izbora nemamo inace nam se moze desiti da opet dozivimo zatvore i torture i ko zna sta jos. Jeste da zvuci kao politicki klise ali okolnosti se jesu promenile cak i da ne uzimamo u obzir izdaju bojkota od strane drugih. Ne zelim da me vise niko nikad zatvara u kucu bez razloga i da unistava mentalno i fizicko zdravlje nacije i ekonomiju ni zbog cega. Ne zelim da zivim u drustvu koje se vodi strahom i to ne bilo kakvim vec iracionalnim strahom od smrti.
  Kakav god da je ovaj sistem u njemu politicke partije sticu legitimitet kroz izbore. Ako je DJB kao parlamentarna stranka imala ovakav tretman od medija zamislite kakav ce tek imati kada nisu u parlamentu. Ne mislite valjda da se vlast moze promeniti preko youtuba. Ili ce drzati proteste dok postoji zabrana okupljanja i dok su vojska i policija na strani sistema. Kakav god da je parlament i okolnosti u njemu zadatak izabranih poslanika je da se tamo bore i da predstavljaju gradjane koji su im dali podrsku. I takav parlament ce ipak omoguciti kakvu takvu vidljivost na drzavnim televizijama. Ogromna je razlika da li na konferencijama za stampu iza Sase stoji 2 ili 50 poslanika. Pored te korisiti koju parlament donosi tu su i gomila drugih o kojima ne bih pricao ali verujem da su u DJB svesni toga.

  Sto se tice samog DJB-a naravno da se ne slazem sa svime sto propagiraju ali su se pokazali kao najkompletnija antisistemska opcija. Postoje tu i drugi koji govore da su protiv sistema ali vecina njih nije ni svesna sta je sistem. Ukoliko se odluce da izadju na izbore trebalo bi da vode kampanju u smeru da njihovi simpatizeri vode kampanju. To znaci da bi svako od nas ko ce glasati za DJB trebalo da grubo receno ubedjuje svoju okolinu da uradi isto. Kada bi svako od recimo 100 hiljada ljudi nasao 2 nova coveka to moze da naraste vrlo brzo.
  DJB bi trebalo i da nadje jos novih ljudi, glasnogovornika koju su elokventni i normalni i da ih uvrsti u koaliciju. Necu da spominjem nikakva imena za razliku od drugih jer oni najbolje znaju kakav je ko ali ne treba bezati od koalicija pa makar se rasturili posle izbora.
  Treca stvar koju bi im ja savetovao kao politicki laik jeste da ostanu pristojni ali cvrsti i agresivni i da ne nasedaju na performanse i da se ne utope u cirkus. Uz to svoj bes i kritiku moraju usmeriti tacno na koga treba, jasno i precizno, a to je trenutna vlast i globalisti koji zele od ljudi da naprave stoku, ako nejasno budu napadali koga stignu samo ce zbunjivati potencijalne glasace. Svakodnevno napadanje ostale opozicije im nece puno doneti. Jasno je svima da se radi o Kurti i Murti, a onome kome nije jasno ta svakodnevna spominjanja Djilasa i drugih nece promeniti misljenje. U redu je to spomenuti neki put ali ne vise od toga i to se mora raditi bez emocija uz samo iznosenje cinjenica.

  Kakvu god odluku da donesu ljude treba podrzati ako ni za sta drugo onda zbog hrabrosti i zbog toga sto se mi koji smo ostali normalni ne osecamo toliko usamljeno dok je njih.

  • Gospodine, upravo o tome pricam odavno. Moramo uci u Parlament zbog vidljivosti, ali i zbog drugih stvari.

 • Nema načina da otklonite opstrukciju u postupku za registraciju – malo dockan, ali mi iskustvo govori da nećete propustiti da propustite i ovu priliku…, dakle DJB – pokret neće registrovati političku organizaciju, a organi DJB – pokreta, doneće odluku o stupanju u izbornu utakmicu…, nekako mi se čini da je ovakav misteriozni scenario o istovremenoj registraciji i odbijanju proglašenja izborne liste DJB, ili proglašenju izborne liste, uz istovremeno odbijanje registracije političke partije – DJB, moguć.
  Preigraćete se…, “ispalićete” mnoge birače i simpatizere koji polažu nadu u Vaš projekat Saša.

 • Замолио бих одговорне у покрету да негде на почетној страници избаце комплетне информације где и када могу да се дају потписи за све градове. Варијанте са индивидуалним обавештавањем су бесмислене. Дајте целу листу негде да то упадне у очи свима кад дођу на страницу. Наопако да свако пита посебно.

  • Poštovani, pripremamo i stranicu, ali i mogućnost da građani dobiju na mejl informacije. Pozdrav

 • Мудра одлука. Како дијаспори триковима није омогућено да гласа, нити ће бити могуће проверити преко ЈМБ да ли је неко гласао уместо њих, једини начин да се помогне ДЈБ отварање очи својим у Матици, поготово оним који немају приступ интернету. Како? Врло просто, без филозофирања – покрадоше, ојадише, раселише народ, населише Арапе и Кинезе, Косово издадоше, криминал, корупција….али шта је Ђилас радио…Какав црни Ђилас, врана врани очи не вади? Па ко онда, сви су исти? ДЈБ. Наравно, у очи самих избора ред је сетити се своиих. Они то сигурно ” не очекују” али је ред. Тиме дијаспора помаже своје најрођеније, или ако је неко чуо за сиротињу, породице са више деце, помаже Матицу у борби да се ослободи хоботнице и на концу себи да се има где вратити.