Саопштењe

ДЈБ поднео кривичну пријаву против шефа Писарнице и Маје Гојковић

Након што је, у очигледном дослуху с председницом Скупштине Мајом Гојковић, шеф Писарнице одбио да прими уредно и благовремено предате предлоге за допуну дневног реда народних посланика ДЈБ, чиме је извршено кривично дело злоупотребе службеног положаја, посланици ДЈБ данас су против њих поднели кривичну пријаву.

Дана 7. марта народна посланица ДЈБ дошла је на Писарницу Народне скупштине у 09.48 сати, у намери да преда предлоге за допуну дневног реда за седницу која је најављена за 8. март у 10.00 сати. Шеф Писарнице је одбио да прими допуне дневног реда, уз изговор да седница још увек није заказана, а потом је напустио своје радно место, отишао у кабинет Маје Гојковић, одакле се мало иза 10.00 сати вратио са документом којим се седница заказује, те га завео као да је предат Писарници у 10.00 сати. Потом је одбио захтев посланице Стаменковић да и ДЈБ предлоге за допуну дневног реда заведе с истим временом, јер 10.00 представља тренутак у коме истичу 2 рока: рок за заказивање седнице и рок за предају предлога за допуну дневног реда. Овим одбијањем шеф Писарнице не само да је фалсификовао службену документацију, већ и обезбедио Маји Гојковић алиби да онемогући народне посланике у вршењу своје посланичке функције.

Мотив за ову организовану акцију на линији Писарница – Кабинет председника НСРС је јасан: спречити народне посланике ДЈБ да говоре у Скупштини. Уз кривичну пријаву, тужилаштву је достављен и видео снимак којим је документовано све што се десило у Писарници то јутро.

Народни посланици ДЈБ већ четири године трпе правно насиље и самовољу Маје Гојковић, јер их је већ небројено пута до сада онемогућавала да савесно и одговорно обављају свој посао народних представника у Скупштини. Посланицима ДЈБ редовно се ускраћује право на реч и право на реплику, а истовремено су изложени салви најстрашнијих клевета и лажи посланика власти, без могућности да се од њих одбране.

ДЈБ очекује да Републичко јавно тужилаштво хитно спроведе поступак за утврђивање кривичне одговорности шефа Писарнице и председнице Народне скупштине, који координираном акцијом спроводе правно насиље у Скупштини.

Прочитајте још и:

(Видео) Правно насиље Маје Гојковић у Скупштини: Посланици ДЈБ спречени да поднесу допуне дневног реда

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Mnoge stvari izgleda da su izgubile smisao. U redu je i to. Ja i dalje bezgranično verujem DJB u sve ono do čega Sasa Radulović drži. Podneli ste prijavu i neka bude. Doći će i vaših 5 minuta. Lepo ste rekli nije ovo sprint. Koji se brzo i preko večeri završava. Ovo je maraton. Istrajaćete u tome, kao i svi mi koji verujemo u DJB. Samo dosledno do kraja. Nema odustajanja. 👍

  • Тешко да ће бити нешто од тога. Можда је за промену требало пријаву упутити надлежном Основном тужилаштву у Београду.

    п.с. Баба сера и њени трабанти не спречавају посланике ДЈБ да врше своју дужост него Народне посланике као такве.