Саопштењe

(Видео) Правно насиље Маје Гојковић у Скупштини: Посланици ДЈБ спречени да поднесу допуне дневног реда

Користећи се старим, увежбаним триком да седницу Скупштине за сутра у 10.00 заказује данас у 10.00 како би онемогућила посланике да поднесу захтеве за допуну дневног реда који се морају предати најкасније 24 ч. пре почетка седнице, Маја Гојковић је данас поново инструирала шефа писарнице Народне скупштине да погрешно заведе време пријема ДЈБ докумената.

Народна посланица ДЈБ била је данас у писарници већ у 09.48. Шеф писарнице је одбио да прими и заведе допуне дневног реда јер, како је рекао, “седница још није заказана”. Потом је устао, изашао из писарнице, отишао у кабинет Маје Гојковић и вратио се с документом којим се заказује седница за сутра у 10.00. Тај сазив завео је тачно у 10.00, а потом инсистирао да је рок за предају допуна дневног реда – истекао. Правило писарнице је да се документ заведе оног тренутка када народни посланик уђе у писарницу.

На овај начин шеф писарнице и председница Скупштине су спречили народне посланике да врше своју уставну функцију. ДЈБ припрема кривичну пријаву и против шефа писарнице и против његовог налогодавца Маје Гојковић.

ДЈБ је с овим шефом писарнице имао проблема још 2016. године и он је због безобразлука и неваспитања са којим третира народне посланике био смењен, али је на посао враћен након што се испоставило да је његов заменик радио по правилима службе, а не по правилима Маје Гојковић.

Народна посланица ДЈБ Бранка Стаменковић, услед богатог претходног искуства, овај пут видео снимком документовала је вршење кривичног дела злоупотребе службеног положаја у циљу спречавања народних посланика да врше своју уставну дужност.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Никада пчелице нису биле тако вредне, прелетале са цвета на цвет. Никада мање меда а више жучи. Мед деценијама тамане трутови. Матица од постања није била угроженија. Авај, има ли под овом капом небеском неки прашак да се запреше, сличан оном за кромпирову златицу?

  • Dragi prijatelji, cuvajte se, mnogo je sve ovo stresno! Znajte da niste sami,
    ali to vam ne moze pomoci pred njihovom silom! Potpuno podrzavam vasu borbu
    legalnim putem, smatram da ih je moguce tako zaustaviti!!???? Barem im otezati
    samovlasce!