Саопштењe

Да би бојкот био успешан, цела опозиција мора да бојкотује изборе

ДЈБ је са жаљењем дочекао вест да ПСГ најављује одустајање од већ договореног и најављеног заједничког опозиционог бојкота парламентарних избора, несумњиво након “савета” званичника ЕУ које ПСГ наивно сматра савезницима у важној борби одбране демократских принципа у Србији. 

ДЈБ већ више од годину дана упозорава јавност и целу опозицију да се у борби за успостављање фер и слободних услова за изборе у Србији не можемо ослонити на ЕУ, за коју се показало да у потпуности подржава власт Александра Вучића, већ да до циља можемо стићи само заједничким притиском и на власт и на ЕУ преко претње бојкотом. Као и тренутна власт, и Европска унија је заинтересована да резултат парламентарних избора буде легитиман, јер одлуке које доноси Скупштина без опозиције немају потребну тежину. Зато претња бојкотом, под условом да иза ње стане цела опозиција, има снагу и моћ. Шешељ, Шапић, Чеда, Чанак, Чомићка, ПОКС, Заветници, ДСС, Вацићи  нису опозиција, већ сателити власти.

Ако  ПСГ одлучи да прекрши договор о заједничком бојкоту, шансе да бојкот само једног дела опозиције ишта постигне у испуњавању зацртаног циља нису само умањене, већ практично постају немогућа мисија, јер ће потпуно збунити бираче. Успех бојкота директно зависи од ниске излазности. Додатно забрињава могућност да су тачни данашњи наводи медија да је ПСГ овај потез повукао након разговора са Тадићем и Ђиласом који такође потајно планирају излазак на изборе.

Након што су 44 дана сви заједно громогласно ћутали на извршен државни удар, кршење Устава и угрожавање основних људских права свих грађана, па се сетили 45. дан да “дигну глас”, изгледа да се иста ствар дешава и са договореним бојкотом предстојећих лажних избора који су сви начелно подржавали, а онда се последњи дан предомисли и послушали ЕУ. ДЈБ се искрено нада да се то неће десити. Ако се ипак деси, за утеху остаје једна чињеница: овај вирус је изгледа погубан за маске. Јер све маске су пале.

Прочитајте још и:

(Видео) ДЈБ прогласио бојкот избора на свим нивоима

Ако излазиш на изборе или си сателит или паразит

Власт хоће да смањи цензус јер се плаши бојкота

„Померање“ избора је обмањивање грађана Србије

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ако је њихова демократија оно што смо видели прошле недеље у скупштини онда је излазак на изборе коалиција са њима.

    п.с. Петак, 8. мај 2020. Трг Републике, 17:00 часова. #СвиЗаједно <3

    • Додао бих да изгледа и Ного потпао под утицај сепаратиста! Србија са седам милиона људи то је њихова мантра. Нема нас много више али нас има више. То каже Устав и то ”Наређује Србија!”.

    • Добро питање! Активан бојкот је кажу, права ствар за почетак.