Saopštenje

DJB podneo krivičnu prijavu protiv šefa Pisarnice i Maje Gojković

Nakon što je, u očiglednom dosluhu s predsednicom Skupštine Majom Gojković, šef Pisarnice odbio da primi uredno i blagovremeno predate predloge za dopunu dnevnog reda narodnih poslanika DJB, čime je izvršeno krivično delo zloupotrebe službenog položaja, poslanici DJB danas su protiv njih podneli krivičnu prijavu.

Dana 7. marta narodna poslanica DJB došla je na Pisarnicu Narodne skupštine u 09.48 sati, u nameri da preda predloge za dopunu dnevnog reda za sednicu koja je najavljena za 8. mart u 10.00 sati. Šef Pisarnice je odbio da primi dopune dnevnog reda, uz izgovor da sednica još uvek nije zakazana, a potom je napustio svoje radno mesto, otišao u kabinet Maje Gojković, odakle se malo iza 10.00 sati vratio sa dokumentom kojim se sednica zakazuje, te ga zaveo kao da je predat Pisarnici u 10.00 sati. Potom je odbio zahtev poslanice Stamenković da i DJB predloge za dopunu dnevnog reda zavede s istim vremenom, jer 10.00 predstavlja trenutak u kome ističu 2 roka: rok za zakazivanje sednice i rok za predaju predloga za dopunu dnevnog reda. Ovim odbijanjem šef Pisarnice ne samo da je falsifikovao službenu dokumentaciju, već i obezbedio Maji Gojković alibi da onemogući narodne poslanike u vršenju svoje poslaničke funkcije.

Motiv za ovu organizovanu akciju na liniji Pisarnica – Kabinet predsednika NSRS je jasan: sprečiti narodne poslanike DJB da govore u Skupštini. Uz krivičnu prijavu, tužilaštvu je dostavljen i video snimak kojim je dokumentovano sve što se desilo u Pisarnici to jutro.

Narodni poslanici DJB već četiri godine trpe pravno nasilje i samovolju Maje Gojković, jer ih je već nebrojeno puta do sada onemogućavala da savesno i odgovorno obavljaju svoj posao narodnih predstavnika u Skupštini. Poslanicima DJB redovno se uskraćuje pravo na reč i pravo na repliku, a istovremeno su izloženi salvi najstrašnijih kleveta i laži poslanika vlasti, bez mogućnosti da se od njih odbrane.

DJB očekuje da Republičko javno tužilaštvo hitno sprovede postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti šefa Pisarnice i predsednice Narodne skupštine, koji koordiniranom akcijom sprovode pravno nasilje u Skupštini.

Pročitajte još i:

(Video) Pravno nasilje Maje Gojković u Skupštini: Poslanici DJB sprečeni da podnesu dopune dnevnog reda

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mnoge stvari izgleda da su izgubile smisao. U redu je i to. Ja i dalje bezgranično verujem DJB u sve ono do čega Sasa Radulović drži. Podneli ste prijavu i neka bude. Doći će i vaših 5 minuta. Lepo ste rekli nije ovo sprint. Koji se brzo i preko večeri završava. Ovo je maraton. Istrajaćete u tome, kao i svi mi koji verujemo u DJB. Samo dosledno do kraja. Nema odustajanja. 👍

  • Teško da će biti nešto od toga. Možda je za promenu trebalo prijavu uputiti nadležnom Osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

    p.s. Baba sera i njeni trabanti ne sprečavaju poslanike DJB da vrše svoju dužost nego Narodne poslanike kao takve.