Саопштењe

Устава се треба држати као „пијан плота“, а Уставни суд се понео кукавички

– Данас се Уставни суд први пут огласио и десило се нешто смо очекивали, а на шта је раније упозравао народни посланик Војин Биљић, током ванредног стања када је ДЈБ поднео иницијативу за оцену уставности. Ћутао је 44 дана и дуже на противуставно уведено стање, сачекао је да се Скупштина састане и то потврди, и онда донео одлуку да нема више интереса да се бави тим правним питањем. Они су кукавички сачекали, да би се извукли из свега тога.

Проблем у Србији је то што институције не раде свој посао. Увек ћемо имати људе који не поштују Устав. Ко треба да нас штити у том случају? Уставни суд. Увек ће бити лопова у Србији, међутим, постоји Републичко тужилаштво, постоје судови који треба да раде свој посао. У Србији немамо институције, већ само партијски постављене кадрове, рекао је Радуловић.

Устав је важан јер штити слободу грађана, наша права, све нас штити од било које самовоље било кога. Зато је важан и Уставни суд. Због тога је ДЈБ поднео кривичне пријаве против председнице Уставног суда и судија, јер нису радили свој посао.

– Ми смо суверенисти, а то су људи који се држе владавине права, штите Устав и држе се Устава као пијан плота. ДЈБ у центар ставља грађане и народ, боримо се за достојанство сваког човека, за достојанствену Србију, за систем који ради у интересу грађана, а не банака, корпорација и страних фактора. Носилац народне суверености сте сви ви грађани и ту сувереност преносите изборима на народне посланике на четири године. Верујемо у фер и поштене изборе, које ниједна власт није хтела досад од деведесетих. Зашто не желе? Јер желе да код њих буде и нож и погача, да се бојите власти. Ако имате фер и поштене изборе, имате прилику да на изборима казните власт ако су радили лоше. То је Србија у којој се власт боји народа.

Волимо свет, али највише волимо Србију. Само Србија нема алтернативу. Суверенисти су пристојни и одговорни људи. Пре свега воде рачуна о својој породици, својем народу, држави.

– Радници у јавном сектору, ви сте понижени, просветним радницима је одузето достојанство, а су кључна карика, јер треба да направе од наше деце добре људе. И здравствени радници су понижени, на челу зравствених институција су партијски кадрови, зато нам лекари и медицински техничари беже из Србије. И војсци је одузето достојанство. Ми смо сви патриоте, желимо да повратимо достојанство свим нашим грађанима. Најбољи међу нама треба да воде Србију.

Ми смо суверенисти, увешћемо ред у систем. Сами не можемо, без ваших гласова не можемо. Желимо да вам покажемо да нису сви исти, да се све може променити, да нам не требају мешетари, ни Русија ни ЕУ, да смо достојанствени поносни људи који могу да брину о својој држави.

– Оно што је битно извући, Србија је постала колонија и то немачка. Грађани мисле како су ти из Европске уније неки спасиоци, како ће они да нам реше проблеме. Не, то су окрутне бирократе, које нису имуне на корупцију, они арче паре из ове земље и наше људе користе као јефтину радну снагу.

Ова борба је маратон, суштина је подизање свести грађана. И ми смо покушали перформансом, али схватили да нећемо променити ништа, већ смо одлучили да се вратимо у Скупштину. Имамо законске предлоге у Скупштини који чекају, владајућа већина неће чак ни расправу о томе. Србији треба трећи српски устанак у главама људи. Да схватимо да смо колонизовани, рекао је Саша Радуловић у данашњем обраћању нацији из Народне скупштине.

Прочитајте још и:

ДЈБ захтева од Уставног суда оцену уставности уредаба Владе

ДЈБ поднео кривичну пријаву против Републичког тужиоца и председнице Уставног суда

ДЈБ поднео ургенцију Уставном суду Србије

ДЈБ захтева од Уставног суда да по хитном поступку суспендује противуставну одлуку о ванредном стању док о њој не одлучи Скупштина

(Видео) Посланици ДЈБ: На кршење Устава да реагују државни тужилац и председници Врховног касационог и Уставног суда

Народни посланици ДЈБ позвали председника Уставног суда, Врховног касационог суда и државног тужиоца да реагује на кршење Устава

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар