Ауторски текст Политика

Потребни су НОВИ људи

Не праве се промене са бившима, јер да су ваљали не би били бивши. Народ их је сменио 2012. мислећи да су ови СНС бољи, али се преварио. Од СНСа веће зло до сада нисмо имали, а то су им омогућили управо бивши својим не радом. Проблем у Србији је што народ кратко памти и верује у шарене лаже, добре виле и деда мраза. Јер да то није тако СНС никада не би дошао на власт.

У СзС је бивша власт (тзв. опозиција) која је имала прилику да учини да се у Србији живи боље, али није. Приче око експерата смо имали и 2000-те са Г17+ и неки знамо како се то завршило, а некима је опет кратко памћење.

ДЈБ чине обични људи, Ваше комшије, пријатељи, родбина… Сви смо ми живели неки свој живот, живот обичних људи (и даље је тако, ништа се није променило) и чекали да се нешто промени на боље, верујући да и људи које бирамо заиста исто то желе. Међутим од 90-те како су нас зајашили Курта и Мурта, они очигледно немају намеру да сјаше, него се само ротирају и покривају своје малверзације, којима се баве док су на власти. Једни друге пљују, али нико никог да ухапси.

Игра се представа за широке и намучене народне масе. Бојкот је део те представе и могућност СНСу да се дочепа апсолутне власти.

Време је да узмео ствар у своје руке и изградимо систем достојан човека. Живот је само један и нема репризу. Мени је 47-а и ево већи део свог животног века сам провео у некаквом сталном “ванредном” стању, а То нам сервирају људи који су на власти, пуних 30 година. Све треба мењати из корена, никако са бившима и не дај боже са садашњима.

Потребни су НОВИ људи. Људи који искрено желе да од Србије направе место у коме се радо и лепо живи, а то смо сви ми. Ми обични људи, људи из народа.

Мирослав Маринковић, Члан главног одбора Доста је било

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар