Саопштењe

Суверенисти: Велики број неправилности, Републичка изборна комисија да поништи изборе

ДЈБ захтева од председника Републичке изборне комисије Владимира Димитријевића да, због великог броја уочених неправилности на сајту РИК-а у објављеним записницима са бирачких места, предузме мере на заштити не само изборне воље грађана већ и јавног поретка Републике Србије.

На само једној градској општини, Чукарици, из објављених записника јасно се види да су сва бирачка места затворена у 20 часова, као и да је бирачки одбор завршио са својим радом такође у 20 часова. Како је и теоретски немогуће да је у питању идентична случајна грешка различитих лица у различитим бирачким одборима, постоји основана сумња да је једна особа извршиа сачињавање свих записника што отвара и више него основану сумњу да је то исто лице и уписало нетачне резултате гласања у записнике.

Исто је и са многим другим записницима из нпр. Шида, ГО Вождоваца и очигледно је да оваквих примера има и по целој Србији.

У многим записницима недостаје и податак када су бирачка места затварана, што онемогућава и утврђивање почетка рока за изјављивање приговора у циљу заштите изборног права грађана.

Изборни материјал у РИК је пристизао са невиђеним кашњењем које може да се мери у десетинама сати, што такође отвара сумњу да записнички констатовани резултати нису веродостојни и да не представљају изборну вољу грађана.

Сматрамо да је РИК дужан да поништи изборе на овим, али и свим другим општинама где се уоче сличне неправилности. Председник РИК-а Владимир Димитријевић такође је дужан да о свему овоме обавести надлежно тужилаштво како би се утврдило које НН лице је фалсификовало записнике и самим тим извршило кривично дело.

Сви ови поступци и неправилности које смо утврдили, прете да угрозе комплетан изборни процес јер је очигледно да не представљају изборну вољу грађана. Суверенисти ће наставити да броје гласове, а поднели смо и 2700 приговора на неправилности за исто толико бирачких места у Србији.

Dopis-predsedniku-RIK-a

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Предлажем да направите видео запис о неправилностима и поделите на “youtube”-у и “facebook”-у са обавезним линком “запрати” како би се проширио број људи који прате ваше канале обраћања.
    Све најбоље

    • Bravo, slazem se. Napraviti video zapis i postaviti na YT, bice u trendingu, naglasite kako samo vi sakupljate dokaze, a i slati video EU institucijama. I da Trifunovic, 1 od milion i DJB nisu izasli na izbore, isto bi ih “nastelovali”, tako da bojkotasi treba da se stide sto vas napadaju dok se borite za sve!