VIDEO Изјава

(Видео) РИК не може да прогласи резултате избора у року због 2700 жалби ДЈБ

У складу са чланом 86. Закона о избору народних посланика, РИК мора да објави КОНАЧНЕ резултате избора у Службеном гласнику 96 сати након завршетка гласања. Гласање је завршено 1.јула у 20 ч. РИК не може да испуни овај рок зато што је поступак обарања 2700 бирачких места по приговорима и жалбама ДЈБ. То је ТРЕЋИНА бирачких места.

РИК покушава да поново одлучује по приговорима ДЈБ иако је Управни суд ПРАВОСНАЖНО о њима одлучио још 28. јуна. Па се јављају разне НВО, ЦРТЕ и остали “ЕУ нема алтернативу” правници да објасне како РИК има право да поново одлучује.

Сама чињеница да су одлуке Управног суда ПРАВОСНАЖНЕ по сили закона, као што то пише у члану 97. став 6. и да сада РИК не може да прогласи коначне резулате избора по члану 86. јасно говоре да РИК не може да одлучује ПОНОВО.

У складу са чланом 78. истог закона, РИК је морао да објави резултате избора 96 сати након затварања бирачких места, која су затворена 21. јуна у 20 часова. РИК је пропустио и овај преклузиван рок.

Избори су оборени. Ово би морало да буде ударна вест у свим дневницима, политичким емисијама и насловним страницама новина. Сви медији ћуте. Све НВО ћуте. Цела бојкот опозиција би да скрене са теме. Част изузецима. Као да сви желе да се све ово гурне под тепих, да се власт извуче и огромног проблема и ћорсокака у који их је сатерала ДЈБ, и да СНС што пре добије 2/3 супервећину у Скупштини која може да мења Устав.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ne odustajte. Ovo ne sme da prođe. Nakon svega ovoga je potpuno jasno da našu zemlju kontroliše zapad i da se bez njihovog blagoslova ništa ne dešava. Dosta je bilo. Srbiju treba vratiti Srbima da njome suvereno vladaju.