Саопштењe

ДЈБ позива грађане на ненасилан протест у 18 часова испред Народне Скупштине

Јуче је на интеренет страници Народне Скупштине објављено да ће данас у 12 часова, у сред текуће седнице о ребалансу буџета, почети хитна нова седница на чијем дневном реду је предлог измена и допуна закона о заштити становништва од заразних болести. Овај закон као да је директно произишао из књиге Џорџа Орвела ”1984” и очигледно има за циљ да грађанима Србије узме практично сва уставом гарантована права и слободе под плаштом бриге за здравље. Ниједан “медиј” на обавештава грађане о томе шта се дешава у скупштини.

Предложене законске измене противуставно дају право држави да ставља грађане Републике Србије у кућни притвор, да нас лиши уставних права и да уведе присилну “обавезну имунизацију” уз помоћ војске и полиције, све под плаштом “нашег права на здравствену заштиту из члана 107. Устава”.

ДЈБ је јутрос упозорио власт да се не игра са уставом гарантованим правима и слободама грађана. Ниједан “медиј” није пренео тај наш захтев. Власт се оглушила о захтев и спорна седница је управо почела у 12:20. У 12:24 су фалсификовани посланици, њих 202, на звонце изгласало дневни ред и седница је почела.

ДЈБ позива све грађане из целе Србије на ненасилан протест против противуставног закона о присилној имунизацији и кућном притвору u 18 часова испред Народне Скупштине.

Највећа грешка претходног протеста када је власт покушала да поново затвори здраве људе у кућни притвор је било непотребно насиље и непотребан покушај насилног упада у Народну Скупштину који су и организовали и спровели припадници власти. Не смемо поновити ту грешку.

Подсећамо све грађане да је владајућа странка фалсификовала парламентарне изборе.  ДЈБ је ухватио владајућу странку у фалсификату и правно оборио изборе. Власт је након тога уз помоћ партијских судова прибегла правном насиљу и верификовала фалсификоване записнике и на основу њих формирала фалсификовану скупштину, која је изабарала фалсификовану владу које нема ни легалитет, ни легитимитет.
Фалсификовање записника са бирачких места је кривично дело. Један од основних правних постулата је: право не може настати на неправу. Ово последично значи да су и скуппштина и посланици и влада фалсификовани, те да су све одлуке фалсификоване скупштине и владе ништавне.

Слобода нема алтернативу. Сувереност народа нема алтернативу. Србија нема алтернативу. Одбранимо слободу и достојанство свих нас. Натерајмо власт масовним мирним протестом да повуче овај противуставан закон.

О аутору

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Rimski oblik kojeg nas sud tumaci kada je suprotnost ili isti zakon kao u ustavu. “прогањање било које групе или заједнице на политичкој, верској, расној, националној, етничкој, културној и полној основи, или PO DRUGIM OSNOVAMA(medicinskim, epidemioloskim, kulturnim, govornim, pogledom drugacijim i sl.) znaci mnozina.. isto kaze da se moze podneti tuzba i to kao kriminalni prekrsaj protiv covecnosti zakon, clan 371, znaci oni koji krse gore navedeno trebaju biti ne ssmo sankcionisani za nepostovanje cak i krivicno gonjeni po ZAKONU protim covecnosti.. jedino postoji ako je drzava umesana… znaci epidemiolog, naucnik, ekonomista moze davati preporuke.. etika medicinara je da je bolesnik osoba KOJA IMA VIDLJIVE ZNAKOVE BOLESTI I TRAZI POMOC, tada lekar, epidemiolog NE ODGOVARA ZA SMRT, ostalo mora.. ne moze se donositi zakon bez odgovornih.. pa ne moze da me oporezuje na auto ako auto nemam i jos da me juri da mu platim, da je normalno pripisalo bi se kontratuzbi IZNUDA NOVCA. Tako da zakon treba biti nesto drugo, organizacija rada, da mogu pristupiti sestre lekari u radni odnos, nove bolnice i sl.