Саопштењe

ДЈБ позива грађане на ненасилан протест у 18 часова испред Народне Скупштине

Јуче је на интеренет страници Народне Скупштине објављено да ће данас у 12 часова, у сред текуће седнице о ребалансу буџета, почети хитна нова седница на чијем дневном реду је предлог измена и допуна закона о заштити становништва од заразних болести. Овај закон као да је директно произишао из књиге Џорџа Орвела ”1984” и очигледно има за циљ да грађанима Србије узме практично сва уставом гарантована права и слободе под плаштом бриге за здравље. Ниједан “медиј” на обавештава грађане о томе шта се дешава у скупштини.

Предложене законске измене противуставно дају право држави да ставља грађане Републике Србије у кућни притвор, да нас лиши уставних права и да уведе присилну “обавезну имунизацију” уз помоћ војске и полиције, све под плаштом “нашег права на здравствену заштиту из члана 107. Устава”.

ДЈБ је јутрос упозорио власт да се не игра са уставом гарантованим правима и слободама грађана. Ниједан “медиј” није пренео тај наш захтев. Власт се оглушила о захтев и спорна седница је управо почела у 12:20. У 12:24 су фалсификовани посланици, њих 202, на звонце изгласало дневни ред и седница је почела.

ДЈБ позива све грађане из целе Србије на ненасилан протест против противуставног закона о присилној имунизацији и кућном притвору u 18 часова испред Народне Скупштине.

Највећа грешка претходног протеста када је власт покушала да поново затвори здраве људе у кућни притвор је било непотребно насиље и непотребан покушај насилног упада у Народну Скупштину који су и организовали и спровели припадници власти. Не смемо поновити ту грешку.

Подсећамо све грађане да је владајућа странка фалсификовала парламентарне изборе.  ДЈБ је ухватио владајућу странку у фалсификату и правно оборио изборе. Власт је након тога уз помоћ партијских судова прибегла правном насиљу и верификовала фалсификоване записнике и на основу њих формирала фалсификовану скупштину, која је изабарала фалсификовану владу које нема ни легалитет, ни легитимитет.
Фалсификовање записника са бирачких места је кривично дело. Један од основних правних постулата је: право не може настати на неправу. Ово последично значи да су и скуппштина и посланици и влада фалсификовани, те да су све одлуке фалсификоване скупштине и владе ништавне.

Слобода нема алтернативу. Сувереност народа нема алтернативу. Србија нема алтернативу. Одбранимо слободу и достојанство свих нас. Натерајмо власт масовним мирним протестом да повуче овај противуставан закон.