Здравство Људска права Саопштењe Скупштина

ДЈБ: Повуците противуставан Орвелов закон о присилној имунизацији и кућном притвору

За данас је заказана седница фалсификоване скупштине са једном тачком дневног реда: предлог измена и допуна закона о заштити становништва од заразних болести. Овај закон као да је директно произишао из књиге Џорџа Орвела ”1984” и очигледно има за циљ да грађанима Србије узме практично сва уставом гарантована права и слободе под плаштом бриге за здравље.

Предложене законске измене противуставно дају право држави да ставља грађане Републике Србије у кућни притвор, да нас лиши уставних права и да уведе присилну “обавезну имунизацију” уз помоћ војске и полиције, све под плаштом “нашег права на здравствену заштиту из члана 107. Устава”.

Подсећамо све грађане да је владајућа странка фалсификовала парламентарне изборе.  ДЈБ је ухватио владајућу странку у фалсификату и правно оборио изборе. Власт је након тога уз помоћ партијских судова прибегла правном насиљу и верификовала фалсификоване записнике и на основу њих формирала фалсификовану скупштину, која је изабарала фалсификовану владу које нема ни легалитет, ни легитимитет.

Фалсификовање записника са бирачких места је кривично дело. Један од основних правних постулата је: право не може настати на неправу. Ово последично значи да су и скуппштина и посланици и влада фалсификовани, те да су све одлуке фалсификоване скупштине и владе ништавне.

ДЈБ упозорава фалсификовану Владу, фалсификовану скупштину и фалсификоване посланике да се не играју са Уставом и уставом гранатованим правима грађана Републике Србије и одмах повуче овај противуставан закон из скупштинске процедуре. Подсећамо и власт грађане како је прошла претходна најава затварања здравих људи у кућни притвор.


ПРИЛОЗИ:

  • Предлог закона: 

http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/2020/1711-20.pdf

О аутору

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар