Здравство Људска права Саопштењe

ДЈБ захтева повлачење противуставне мере са маскама на отвореном

Кризни штаб je на данашњој седници донео препоруку техничкој Влади Републике Србије да донесе противуставну уредбу којом има намеру да маске учини обавезним и на отвореном простору и да кажњава све грађане који не носе маске на отвореном.

Очекујући да ће техничка влада прихватити ову препоруку Кризног штаба, ДЈБ припрема уставну иницијативу којом ћемо захтевати од Уставног суда да заштити Устав и да укине овај противуставни правни акт. Позваћемо и све грађане на грађанску непослушност и позвати на протест против ове сулуде мере.

Досадашње непотребне и противуставне мере забране, укључујући и противуставно уведено ванредно стање 16. марта ове године, су већ произвеле огромне негативне економске последице. За првих шест месеци од увођења мера, од марта до августа ове године, буџет Републике Србије бележи дефицит од готово 3 милијарде евра, односно око пола милијарде евра месечно. Ако се хитно не повуку све мере забране, прети нам потпун колапс и буџета и целе домаће привреде.

Пример Шведске је показао целом свету колико су сулуде и непотребне мере забране.  Цела хистерија у вези са овим вирусом више личи на највећи психолошки експеримент изведен над човечанством, него на стварну опасност од пандемије. Подсећамо грађане да смо до сада у вези са вирусом сазнали следеће:

  • Сваки вирус је опасан па и ова нова врста корона вируса. Од сваког вируса људи треба да се чувају, посебно старији и болесни суграђани са ослабљеним имуним системом.
  • За неке људе вирус може бити јако опасан, са тешким симптомима који су тежи од симптома сезонских прехлада и грипа. Због тога је потребан посебан опрез. Међутим и у прошлости смо имали вирусе чији су симптоми били тешки и због тога нисмо затварали целе државе.
  • ПЦР тест који СЗО користи за статистику заражених и умрлих од КОВИД-19 у ствари уопште не детектује оболеле, тако да су све статистике потпуно искривљене.
  • Огромна већина људи за које намештена статистика каже да су умрли од короне су умрли са позитивним резултатом ПЦР теста, не од њега. Статистика о томе колико људи је заиста имало КОВИД-19 и умрло од њега не постоји.
  • Смртност утврђена и оваквом намештеном статистиком је на нивоу смртности сезонских прехлада и грипа који постоји од како је света и века.
  • Заразност овог вируса није ништа гора од заразности свих других преко 100 различитих вируса сезонских прехлада и грипа.
  • Не прети никакво преоптерећење здравственог система.
  • Вирус је практично безопасан за децу која немају проблем са имуним системом.
  • Маске су, за обичне људе, а посебно децу, више штетне него корисне. Холандија их је укинула. Шведска их никада није ни уводила.
  • Мере забране су потпуно беспотребне. Шведска је ово показала и доказала.
  • Термин “социјална дистанца” личи на термин из књига Џорџа Орвела. Зашто се користи овај термин уместо термина “физичко одстојање” потпуно је нејасно.
  • Никада у историји човечанства нисмо на дневном нивоу бројали људе који су умирали, користили погрешан тест за детекцију наводне заражености ипреносили то преко свих малих екрана.

У свакој економској кризи страда домаћа привреда и цену плаћају грађани. Од сваке економске кризе профитирају банке и глобалне корпорације. Хистерију су подигли глобални медији који су у власништву глобалних корпорација као и глобалистички политичари. Грађани осећају да нешто није у реду. Као да живимо у време Орвела.

Упозоравамо власт да се не игра са слободом људи и да повуче сулуде противуставне мере ношења маски на отвореном и кажњавања људи.

О аутору

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар