Zdravstvo Ljudska prava Saopštenje Skupština

DJB: Povucite protivustavan Orvelov zakon o prisilnoj imunizaciji i kućnom pritvoru

Za danas je zakazana sednica falsifikovane skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda: predlog izmena i dopuna zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ovaj zakon kao da je direktno proizišao iz knjige Džordža Orvela ”1984” i očigledno ima za cilj da građanima Srbije uzme praktično sva ustavom garantovana prava i slobode pod plaštom brige za zdravlje.

Predložene zakonske izmene protivustavno daju pravo državi da stavlja građane Republike Srbije u kućni pritvor, da nas liši ustavnih prava i da uvede prisilnu “obaveznu imunizaciju” uz pomoć vojske i policije, sve pod plaštom “našeg prava na zdravstvenu zaštitu iz člana 107. Ustava”.

Podsećamo sve građane da je vladajuća stranka falsifikovala parlamentarne izbore.  DJB je uhvatio vladajuću stranku u falsifikatu i pravno oborio izbore. Vlast je nakon toga uz pomoć partijskih sudova pribegla pravnom nasilju i verifikovala falsifikovane zapisnike i na osnovu njih formirala falsifikovanu skupštinu, koja je izabarala falsifikovanu vladu koje nema ni legalitet, ni legitimitet.

Falsifikovanje zapisnika sa biračkih mesta je krivično delo. Jedan od osnovnih pravnih postulata je: pravo ne može nastati na nepravu. Ovo posledično znači da su i skuppština i poslanici i vlada falsifikovani, te da su sve odluke falsifikovane skupštine i vlade ništavne.

DJB upozorava falsifikovanu Vladu, falsifikovanu skupštinu i falsifikovane poslanike da se ne igraju sa Ustavom i ustavom granatovanim pravima građana Republike Srbije i odmah povuče ovaj protivustavan zakon iz skupštinske procedure. Podsećamo i vlast građane kako je prošla prethodna najava zatvaranja zdravih ljudi u kućni pritvor.


PRILOZI:

  • Predlog zakona: 

http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/2020/1711-20.pdf

O autoru

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar