Протест Саопштењe Угоститељство

Подршка протесту угоститеља испред зграде Владе Србије, понедељак 12. април у 16:30

ДЈБ позива своје симпатизере и све грађане да се придруже протесту угоститеља заказаном за понедељак 12. април у 16:30, испред зграде Владе Републике Србије и тиме пруже подршку овој индустрији која се нашла на тешком удару неразумних ковид мера државе.

Доста је било се, од противуставно уведеног ванредног стања, бори против свих мера затварања људи и мера затварања привреде. Угоститељима и радницима у индустрији забаве у Србији држава је потпуно исекла изворе прихода и увођењем сулудих мера затварања онемогућила их да привређују у својој грани.

Све мере затварања су се показале као потпуно непотребне. Оне не штите животе људи већ само уништавају психолошко здравље и домаћу привреду. Шведска је пример свима у свету да мере затварања и обавезног ношења маски не раде и да земља која се одупре медијској хистерији чува здравље грађана и чува своју привреду.

ДЈБ захтева од државе да сва привредна друштва, која су била погођена неразумним мерама затварања, ослободи плаћања пореза и доприноса и свих комуналних такси и других намета за време затварања. Од свих, најтеже су били погођени угоститељи. То је минимум одговорности који би држава морала да преузме и да надокнади штету коју је проузроковала паничним и неразумним мерама.

ДЈБ подржава све протесте код који се слаже са њиховим циљем. Долазимо на протесте да бисмо подржали циљ, не организаторе, и да би било више људи на протесту. Организаторе често не подржавамо јер својим симболима, песмама које пуштају или људима које доводе да говоре, уместо да окупљају, деле људе. То се нажалост десило и са протестом за слободу и еколошким протестом. Надамо се да ће се угоститељи овоме одупрети и да ће тема овог протеста бити искључиво мере затварања.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар