Здравство Саопштењe

ДЈБ припрема уставну иницијативу за укидање противуставне уредбе владе за боловање и новчану помоћ

Влада Републике Србије је на предлог Председника Србије јуче донела противустaвну уредбу по којој ће сви грађани старији од 16 година који су одлучили да се вакцинишу добити 3000 динара новачане помоћи, а у случају да се и поред вакцинације ипак разболе, добити 100% накнаде за боловање, док ће за све остале грађане Србије ова накнада износити 65%.

Велики број грађана Србије је прележао вирус и тако стекао имунитет. За те грађане вакцина је потпуно непотребна. Људи који су се вакцинисали су развили антитела. Људи који су прележали вирус имају антитела. Једна антитела нису боља од других. Ово би држава и струка морали да знају.

ДЈБ не жели да спекулише зашто се власт одлучила за ову противуставну меру. Не знамо шта је горе: да се ради о свесној манипулацији или о тешком незнању. Оно што сигурно знамо је власт која жели добро држави не дели људи и не крши Устав сопствене земље.

ДЈБ припрема уставну иницијативу за укидање ове противуставне одлуке владе која без икаквог реалног основа дели грађане Србије.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар