Здравство Социјална заштита

Шибицарење

Да Влада заиста мисли о својим грађанима, од почетка пандемије. Обезбедила би лекове на рецепт преко здравственог осигурања, за све заражене од Ковида19. Овако сви оболели дају право мало богатсво за потребне лекове, да би преживели.

С обзиром да су обезбедили бесплатне вакцине, за све заинтересоване грађане који желе да се вакцинису. Зашто не обезбеде и бесплатне тестове на антитела? Тестирањем грађана на антитела имали би смо увид о колективном имунитету. На тај начин, Влада би показала одговорност према својим грађанима.

Велики број грађана је преболео Ковид19. Бесплатним тестирањем утврдили би смо тачан број имуних грађана на Ковид19. Не би било потребе за оволиком фарсом око вакцина и трошењем буџетских средстава, од 3000 динара за сваког ко се вакцинише.

Влада да је била одговорна према својим грађанима, донела би уредбу на почетку пандемије. Док још није било вакцина, да сви оболели од Ковида19 имају плаћено боловање 100%, а не 65%. Овако са новом уредбом, којом деле грађане, испада као јефтино шибицарење.

Јасмина МаринковиЋ, Члан ОО ДЈБ Раковица

Ознаке