Ауторски текст Здравство

Како сам излечио лајмску болест

Ово је мој лични случај и надам се да мој пример може да помогне људима који имају сличне проблеме, не као медицински савет, већ као информација о томе како је један човек прошао кроз лечење лајмске болести

У јануару 2020.године у мојој 55. години ми је дијагностикована лајмска болест у трећем стадијуму. Лекар ми је рекао да ме је највероватније ујео крпељ, мада се не сећам се да се то десило. Болест изазива бактерија Борелиа Бургдорфери. Најтежи облик ове болести је лајмска неуроборелиоза која оштећује централни и периферни нервни систем који управља органима. Лекар ми је утврдио симптоме ове болести. Крајња последица је отказивање органа и смрт.

Дијагноза лајмске болести се обично утврђује након уједа крпеља. Пошто знате да вас је ујео крпељ, тестирате се и инфекција, ако је буде, вам се открива рано. То код мене није био случај, јер нисам знао за ујед крпеља. Како сам онда открио, јер тестови на лајмску болест се не спроводе рутински?

Отишао сам код лекара кардиолога који је уједно и неуролог због пробадања у пределу срца. Отишао сам на преглед и поред тог симптома рекао лекару још три ствари које су почеле да ме муче: умор, мравињање по ногама и болови у зглобовима шаке.

Почео сам да се осећам уморно и да немам енергије за цео дан. У то време сам два пута возио бицикл по Ади по 20 километара и био сам у доброј кондицији. Али рекох себи имам 55. година по први и последњи пут у животу и да можда умор долази са годинама. Лекар ми је одмах рекао да није нормално да се осећам уморно и да то није нормално ни за много старије људе.

Други проблем је био осећај струјања по ногама, неко мравињање као да мрави ходају по њима. Због тога нисам могао мирно да лежим, већ ме то струјање терало да померам ноге на сваки минут. Трећи проблем је био да осећам болове највише у злобовима шаке и прстију.

Лекар је одмах урадио кардиолошки преглед и све је било више/мање у реду. Онда ме је послао на детаљну анализу крви. У тим анализама је била и анализа на антитела за борелиjу (IgM и IgG), али и додатни Western Blot тест који је детаљнији и осетљивији на ову бактерију. И тек тај Western Blot тест је показао да имам борелију.

Након овога, урађено ми је испитивање функције аутономног нервног система и утврђена је дисфункција, пресинкопа, екстремно варирање пулса и притиска у Head-up tilt тесту.

Као прво, лекар ми је препоручио да избацим из исхране шећер, лактозу и глутен. Рекао ми је да чак и људи који немају приметне пробавне проблеме са њима, да због њихових разних индустријских “унапређења” тело тешко вари ове намирнице и да њихово остајање у цревима доводи до “пропусних црева”, односно да црева престају да обављају део своје функције да зауставе све штетне материје и токсине и пропусти само храњиве. Затим сам добио антибиотску терапију. Лекар је рекао да је ова бактерија јако тврдоглава и да је само са антибиотицима нећемо победити, јер може да опстане и након што јој буде уништен омотач, па ћемо након антибиотика морати да примењујемо природне анитивирусне и антибактеријске лекове: оригано, матичњак, мајчину душицу, клеку итд.

Тако и би. Потпуно сам променио исхрану, одрадио антибиотску терапију и након ње почео да користим природне лекове. Прво сам мало изгубио на тежни, али се онда вратио на моју нормалну тежину и промењена исхрана је почела да ми прија. Осећао сам се много боље, са више енергије и након девет месеци сам се тестирао поново. И даље сам био позитиван на бактерију, и даље сам има мравињање по ногама, али сада знатно мање, и даље сам имао болове у зглобовима шаке и пристују, док су пробадања око срца готово потпуно нестала.

И онда сам случајно, истражујући лајмску болест преко интеренета наишао на једног немачког лекара који је и сам имао борелију за коју није знао, баш као и ја. Дуго се лечио, изучавао и експериментисао јер излечење није једноставно, и на крају и излечио. Сва та своја искуства је преточио у клинику коју је отворио у САД-у. Написао је и књигу Нове парадигме у лечењу Лајмске болести. https://lymebook.com/dietrich-klinghardt-treatment-of-lyme-disease

Једна од кључних ствари које је написао је да је реакција нашег имуног система на борелију много деструктивнија по тело него сама бактерија. Процењује се да је преко 90% симптома и оштећења долази од имуног система који напада ткива на местима где се “крије” бактерија. Имуни систем из “неког” разлога не може да елиминише бактерију па онда појачава напад и чини још већу штету. И онда се поставља логично питање: из ког разлога наш имуни систем не може да елиминише ову бактерију?

Његов одговор је: токсини којим смо толико затровали наше тело да више не може да се брани. Микроби “сакривени” на местима концентрације токсина постају агресивни. а имуни систем немоћан да их елиминише без обзира на то колико појачава напад. Као последицу доводи до аутоимуних болести и оштећења ткива наших органа.

Најважнији токсини данашњице су алуминију, жива, олово, кадмијум (за пушаче), хербициди и пестициди. Има наравно и многих других, преко 82.000 вештачих токсина данашњице је побројана и овај број расте. Сви они улазе у тело преко ваздуха, воде и земље.

Укратко, уколико је тело затровано, имуни систем постаје немоћан против микроба, бомбардује здраво ткиво и оштећује га. У конкретном случају, борелија опстаје око ткива која имају повећану концентрацију пре свега алуминијума, али и других токсина. Док се не елиминишу токсини, имуни систем је немоћан и бактерија ће опстати око тих ткива, а имуни систем ће наставити да бомбардује и оштећује здрава ткива.

И онда је предложио протокол за лечење лајмске болести:

  1. Промена исхране – избацити шећер, лактозу и глутен
  2. Детоксикација – прва фаза
  3. Антибиотици – друга фаза
  4. Природни лекови, антиоксиданси – трећа фаза

 

Када сам ово добро ишчитао, прочитао и све друго што може да се пронађе на ову тему, разговарао са лекарима, одлучио сам да проверим. Прво сам тражио метод да проверим ниво затрованости организма. Једини поуздан начин да проверите затрованост неког органа је да се изврши биопсија: одреже мали део тог органа и изврши анализа. Пошто ово не може, мора да се прибегне посредним методама. Може се на пример алуминијум, жива, олово итд. мерити у крви и мокраћи, али то је само тренутно стање или код мокраће 24-часовно стање. Много приближнији метод је мерење концентрације у коси. Како коса расте, тело депонује и токсине у косу, тако да одсецањем једног прамена од 2-3 цм коме треба 3 до 4 месеца да порасте. Могуће је исто радити и са ноктима, али док израсте део који можете да одсечете, стар је пола године и даје просек за месец дана, тако да је коса боља.

И тако одсекао сам прамен косе дугачак 2-3 цм и дао га на анализу. Резултат који сам добио је концентрација 40 раличитих елемената у коси, и корисних и штетних. Добије се концентрација у микрограмима по граму косе. За корисне елементе (магнезијум, калцијум, олово) добије се рефентни опсег у коме би требао да буде резултат. За штетне елементе добије се и колики процент људи има затрованост као и ви, као и референтни ниво од кога се рачуна повећана затрованост.

Оно што је текст открио је да сам имао повећну концентрацију алуминијума и арсена, и скоро 6 пута већу концентрацију живе од референтног нивоа од кога се рачуна повећана затрованост.

Како обавити детоксикацију? Овај немачки лекар детаљно описује различите методе за детоксикацију које су пробали и мерили. Шта су мерили? Мерили су 24-часовни урин након примене детоксикације и пратили да ли долази до повећаног излучења штетних елемената. Закључак им је да је најбоље средство за детоксикацију коријандер. Може да се једе свеж, да се прави чај или да се узима у пилулама свеједно. Њихов закључак је да коријандер најбоље побуђује токсичне метале у ткивима. Међутим, пошто је најбољи да побуди али није довољан да их све избаци из тела, потребна му је “помоћ”. За ту помоћ најбоље су алге, а од свих алги, набоља хлорела по њиховим налазима. Када се холерал пола сата пре узимања коријандера, а онда коријандер, мерењем 24-урина се добије најбоље излучење штетних елемената.

И тако започнем детоксикацију. Свако јутро на празан стомак размутим холорелу у праху у пола чаше воде, а после пола сата попијем чај од коријандера или узмем коријандер у таблети.

У исто време почнем и са аутофагијом, односно периодичним гладовањем 16/8: једеш у оквиру осам сати, а 16 сати не једеш ништа осим што пијеш воду. Ово је метод чишћења ћелија организма за чије откриће је један јапански доктор добио Нобелову награду. Религијски постови се практикују хиљадама година и очигледно су изузетно здрави за организам: тело се чисти. Интересантно је да су многи исмејавали постове док им није овај Јапанац објаснио да исмејавају сопствену глупост. Након што тело 12 сати не узима храну, ћелије остају без сопљне енергије и почињу буквално саме себе да једу (отуда и назив ауто-фагија), односно да разграђују “отпад” који се акумулира у ћелијама и тако саме себе чисте.

Након 6 месеци детоксикација која ми је постала рутина и о којој више нисам ни размишљао, дао сам поново косу на анализу. Живу сам десетковао, алуминијум и олово смањио два до три пута. Укључио сам поново биљне антиоксидансе, оригано-вранилову траву, матичњак и након шест месеци поново дао крв на анализу. Након две године, борелије више није било.

Као резултат свега овога, данас се осећам неупоредиво боље него пре три године. Умора више нема. Немам мравињање по ногама, злобови ме више не боле. Пун сам енергије. Задржао сам промењену исхтрану, задржао аутофагију, као и повремену детоксикацију, и више не једем практично ништа синтетичко и индустријско.

Важно је казати да сам током целог овог процеса имао потпуно позитиван приступ са позитивним мислима, без страха и бриге. Страх је најгори непријатељ здрављу. Позитивне мисли помажу телу да се опорави.

Надам се да ће ова моја прича помоћи барем неким људима. Важно је да разумете да ово што сам написао није терапија и да треба да се консултујете са вашим лекаром. И још нешто: ако вам лекар каже да се не зна узрок, да не може да се излечи и да може само да вам препише лекове да вам смањи симптоме, тражите другог лекара. Тело је најбољи лекар и треба вам лекар који то разуме. Телу треба дати шансу.

Наши стари су говорили да здравље улази на уста. Овом треба додати и на плућа и на кожу. Зато је борба за чист ваздух, воду и земљу пре свега борба за здравље становништва.

О аутору

Саша Радуловић

У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар