Ауторски текст

Аман Саша зашто Борис?

Драги симпатизери ДЈБ,

И даље велики број вас поставља питање “Аман Саша, зашто Борис?”. Спој Бориса и мене је био велико изненађење за готово све вас. За Тадићеве такође, али из других разлога.

Кажу људи: па он је водио жуту власт и створио 5.октобарску партократију, продао Косово, створио СНС … И ја сам мислио ово прво. А онда кажу и “шта ће он више у политици, његово је прошло, требају нови …”.

Већина нас је свесна колико медији манипулишу људима, али готово нико да и ми сами често подлегнемо пропаганди. Поговото кад се не удубимо, већ површно закључимо јер нам се учини на прву лопту. Тадић је имао своје грешке и носи своје бреме, али ово што му се ставља на терет не стоји.

Моја заблуда је да је “Тадић управљао целом државом и ДС-ом и да је он креатор жутог предузећа”. Тадић не само да није управљао државом, већ није управљао ни ДС-ом. Он је био симбол државе иза кога су се сакрили “жути”.

У првом мандату председника који по Уставу Србије има јако ограничена овлашћења, власт је водио Коштуница и за његово време су се десила највеће пљачкашке приватизације. Коштуница је одговоран, али није крив за то: није он то хтео нити је у томе учествовао.

Ни Тадић ни Коштуница се нису обогатили. То би требало све да нам каже. Њихова кривица, по мени, је у томе што нису јавно говорили о корупцији у својим редовима, већ су чували своје странке и покушавали, безуспешно да реше проблеме иза очију јавности. И нису успели у томе.

Лаж је да је Тадић “продао Косово”. Лаж. Тадић је Меркловој 2011. рекао НЕ на захтев да демонтира српске институције на северу Космета. Одбио је Бриселски споразум. Зато је и пао са власти. И није он створи СНС, већ су неки њему блиски иза његових леђа помагали странцима да се то деси. Положај Срба и Србије на Космету за време Тадића је било неупоредиво боље него данас. Размислите мало о томе.

Тадић има огромно државничко искуство. Цењен је у свету. Познаје већину бивших и садашњих државника. Зову га свуда да говори и држи предавања, и на западу и на истоку. Његово знање и искуство је драгоцено за Србију.

А шта ради још увек у блату политике у Србији? Одакле му енергија кад свима већ изгледа да нема никаве шансе и нема никакве користи? Нисам ни ја знао одговор на то питање док га нисам упознао. Образ су блате и многи су поверовали у то. Са тим не може и не треба да се помири. И зна да може много да помогне Србији. То знам и ја.

Огрешили смо се о Тадића. Огрешио се и он о нас зато што је ћутао и у тишини се борио уместо да раскринка када је био председник.

Добро, кажете, то је прошлост, та вода је просута. Али какве везе то сад има са ДЈБ? Има велике. Француско-немачки план прети да отме Космет од Србије и да наша културна баштина, преко 1300 цркава и манастира, постану албански. Тадић је против, баш као што је и против санцкија Русији. Ниједан глас против француско-немачког плана не сме да остане испод цензуса.

Део опозиције који је направио једну колону једва чека и спреман је да помогне власти да “пусти Косово и Метохију”. Други део није хтео да правимо једну колону, већ из неког разлога да идемо у пет колона да бисмо били што слабији и тако директно или индиректно помогао власти.

Мој циљ је да у наредној скупштини окупим барем 100 посланика који су отворено против француско-немачког плана, кад већ то није могло пре избора. Тако да, драги симпатизери ДЈБ, немојте да ме питате “зашто Тадић”, већ “како се ниси раније сетио”.

Јер ако већ кажу да сам “луд”, онда је ваљда очигледно да ћу добро да сарађујем са психологом. Мада смо и Борис и ја толико “луди” да не одустајемо упркос поразима, јер верујемо у оно што радимо знамо да само одустајање значи пораз. Све остало су само степенице на путу ка победи.

Ваш,
Саша Радуловић, председник ДЈБ

Ознаке

О аутору

Саша Радуловић

У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар