Autorski tekst

Aman Saša zašto Boris?

Dragi simpatizeri DJB,

I dalje veliki broj vas postavlja pitanje “Aman Saša, zašto Boris?”. Spoj Borisa i mene je bio veliko iznenađenje za gotovo sve vas. Za Tadićeve takođe, ali iz drugih razloga.

Kažu ljudi: pa on je vodio žutu vlast i stvorio 5.oktobarsku partokratiju, prodao Kosovo, stvorio SNS … I ja sam mislio ovo prvo. A onda kažu i “šta će on više u politici, njegovo je prošlo, trebaju novi …”.

Većina nas je svesna koliko mediji manipulišu ljudima, ali gotovo niko da i mi sami često podlegnemo propagandi. Pogovoto kad se ne udubimo, već površno zaključimo jer nam se učini na prvu loptu. Tadić je imao svoje greške i nosi svoje breme, ali ovo što mu se stavlja na teret ne stoji.

Moja zabluda je da je “Tadić upravljao celom državom i DS-om i da je on kreator žutog preduzeća”. Tadić ne samo da nije upravljao državom, već nije upravljao ni DS-om. On je bio simbol države iza koga su se sakrili “žuti”.

U prvom mandatu predsednika koji po Ustavu Srbije ima jako ograničena ovlašćenja, vlast je vodio Koštunica i za njegovo vreme su se desila najveće pljačkaške privatizacije. Koštunica je odgovoran, ali nije kriv za to: nije on to hteo niti je u tome učestvovao.

Ni Tadić ni Koštunica se nisu obogatili. To bi trebalo sve da nam kaže. Njihova krivica, po meni, je u tome što nisu javno govorili o korupciji u svojim redovima, već su čuvali svoje stranke i pokušavali, bezuspešno da reše probleme iza očiju javnosti. I nisu uspeli u tome.

Laž je da je Tadić “prodao Kosovo”. Laž. Tadić je Merklovoj 2011. rekao NE na zahtev da demontira srpske institucije na severu Kosmeta. Odbio je Briselski sporazum. Zato je i pao sa vlasti. I nije on stvori SNS, već su neki njemu bliski iza njegovih leđa pomagali strancima da se to desi. Položaj Srba i Srbije na Kosmetu za vreme Tadića je bilo neuporedivo bolje nego danas. Razmislite malo o tome.

Tadić ima ogromno državničko iskustvo. Cenjen je u svetu. Poznaje većinu bivših i sadašnjih državnika. Zovu ga svuda da govori i drži predavanja, i na zapadu i na istoku. Njegovo znanje i iskustvo je dragoceno za Srbiju.

A šta radi još uvek u blatu politike u Srbiji? Odakle mu energija kad svima već izgleda da nema nikave šanse i nema nikakve koristi? Nisam ni ja znao odgovor na to pitanje dok ga nisam upoznao. Obraz su blate i mnogi su poverovali u to. Sa tim ne može i ne treba da se pomiri. I zna da može mnogo da pomogne Srbiji. To znam i ja.

Ogrešili smo se o Tadića. Ogrešio se i on o nas zato što je ćutao i u tišini se borio umesto da raskrinka kada je bio predsednik.

Dobro, kažete, to je prošlost, ta voda je prosuta. Ali kakve veze to sad ima sa DJB? Ima velike. Francusko-nemački plan preti da otme Kosmet od Srbije i da naša kulturna baština, preko 1300 crkava i manastira, postanu albanski. Tadić je protiv, baš kao što je i protiv sanckija Rusiji. Nijedan glas protiv francusko-nemačkog plana ne sme da ostane ispod cenzusa.

Deo opozicije koji je napravio jednu kolonu jedva čeka i spreman je da pomogne vlasti da “pusti Kosovo i Metohiju”. Drugi deo nije hteo da pravimo jednu kolonu, već iz nekog razloga da idemo u pet kolona da bismo bili što slabiji i tako direktno ili indirektno pomogao vlasti.

Moj cilj je da u narednoj skupštini okupim barem 100 poslanika koji su otvoreno protiv francusko-nemačkog plana, kad već to nije moglo pre izbora. Tako da, dragi simpatizeri DJB, nemojte da me pitate “zašto Tadić”, već “kako se nisi ranije setio”.

Jer ako već kažu da sam “lud”, onda je valjda očigledno da ću dobro da sarađujem sa psihologom. Mada smo i Boris i ja toliko “ludi” da ne odustajemo uprkos porazima, jer verujemo u ono što radimo znamo da samo odustajanje znači poraz. Sve ostalo su samo stepenice na putu ka pobedi.

Vaš,
Saša Radulović, predsednik DJB

Oznake

O autoru

Saša Radulović

U Skupštini se najsnažnije suprotstavio partijskom zapošljavanju, borio se protiv pljačkaških zakona, protiv subvencija stranim firmama u kojima naši radnici rade za minimalac, za vraćanje neustavno otetih penzija i plata. Podneo je brojne ustavne inicijative i krivične prijave protiv Aleksandra Vučića.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar