Foto: vakcinacija
Foto: vakcinacija
Zdravstvo Ljudska prava Odbrana Saopštenje

DJB: Prisilna i uslovljena vakcinacija Vojske Srbije protivustavna

Naređenje o obaveznoj vakcinaciji pripadnika vojske Srbije, kao i uslovljavanje napretka u službi posedovanjem potvrde o vakcinaciji predstavlja ne samo protivustavnu diskriminaciju, već i potpuno nepotrebnu, štetnu i nelogičnu meru u proklamovanoj “borbi protiv koronavirusa”. 

Veliki broj građana Srbije, a samim tim i pripadnika vojske Srbije, već je preležalo infekciju koronavirusom i steklo imunitet prirodnim putem. Osim što je vakcinacija potpuno nepotrebna u ovakvim slučajevima, Ustav Republike Srbije i građanima koji nisu preležali koronavirus garantuje pravo da sami odluče da li će se izložiti riziku da imunitet steknu prirodnim putem ili će se odlučiti za vakcinaciju, jer stepen rizika od infekcije koronavirusom nije isti za sve kategorije stanovništva.

DJB se oštro protivi prisilnoj i uslovljenoj vakcinaciji. Kao i svi ostali građani Srbije, i pripadnici Vojske Srbije moraju imati slobodu da samostalno odluče da li će primiti vakcinu protiv koronavirusa ili ne, bez ikakvih uslovljavanja.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar