Екологија Саопштењe

ДЈБ позива председника Србије да одустане од довођења Рио Тинто

Недавни састанак председника Србије са представницима корпорације Рио Тинто која је заинтересована за истраживање и експлоатацију руда у Мачванском округу упозорава јавност Србије на могућност да се здравље становништва и очување животне средине кроз овај пројекат у припреми жртвују зарад иностраног профита и краткорочне политичке пропаганде о још једној “инвестицији”. 

Неславна репутација ове глобалистичке корпорације у другим деловима света јасно указује на опасност да прљава технологија коју са собом доноси Мачванском округу донесе много више штете него прокламоване користи, а цену тога плаћале би многе будуће генерације.

Економију Србије је могуће развијати и нова радна места могуће отварати без уништавања здравља и животне околине. То би председник Србије морао да зна. Уместо да неразумним субвенцијама странцима претвара Србију у колонију јефтине радне снаге и одредиште за прљаве технологије, власт би морала да развија домаћу привреду, смањи порезе и доприносе, смањи административни терет, омогући доступне кредите за породична мала и средња предузећа и тако развија домаћу привреду. Једино јака домаћа привреда гарантује јаку Србију, заустављање одсељавања наше деце и њихов повратак.

ДЈБ позива председника Србије да одустане од довођења “инвестиције” корпорације Рио Тинто како бисмо очували природу и лепоту Мачванског округа за будуће генерације, јасно ценећи здравље становништва више од било каквог и било чијег профита.