Ljudska prava Pravosuđe Saopštenje

Srbija da više nikada ne izruči svoje građane

Haški tribunal je iznova i iznova pokazao i dokazao da nije sud, već političko, propagandno sredstvo sa jednim ciljem: da opravda politiku zapada na Balkanu tokom 90-tih godina. U tu svrhu bi da optuži Srbiju i srpski narod za krvavi raspad Jugoslavije i označi Srbe kao zločince.

Pored Haškog “suda”, za ovaj svoj narativ, zapad koristi veliki broj “ne-vladinih organizacija” koje finansira i koji već godinama pokušavaju da nametnu kolektivnu krivicu srpskom narodu za sve što se dešavalo na Balkanu tokom 90-tih.

Većina građana Srbije i srpskog naroda u regionu zna da je rat 90-tih planiran i potpaljen u Beču i Berlinu. SAD pod Bušem starijim je praktično dovedena pred svršen čin. Berlin je uspeo da sve naše saveznike iz prethodna dva svetska rata okrene protiv Srbije i da Srbiju proglasi glavnim neprijateljem zapada. Vlast Slobodana Miloševića je odlikovalo spektakularno nepoznavanje novih svetskih odnosa i katastrofalna unutrašnja politika koja je dodatno oslabila državu i narod.

Tokom ratova 90-tih desilo se mnogo zločina na svim stranama. Srpski narod je svestan da su njegovi pripadnici činili zločine, i ne opravdava ih niti želi da ih sakrije. Ostali na Balkanu su uglavnom prihvatili narativ zapada, pre svih Belina i Beča, jer im se čini da im to odgovara i da su samo žrtve, pa više nisu ni svesni sopstvenih zločina i ne pada im na pamet da osude svoje zločince.
Političari u Srbiji nakon 5.oktobra su potrčali da se dodvore zapadu, izručavali građane Srbije, očekujući pravdu u Haškom tribunalu za sve nevine žrtve ratova 90-tih. Umesto toga, sve što je Srbija dobila je hladan šamar, ignorisanje žrtava srpskog naroda, ignorisanje interesa Srbije, otimanje Kosova i Metohije, uvezen konflikt sa Crnom Gorom i pokušaj da se srpskom narodu nametne kolektivna krivica. Ovo ne sme da prođe.

Svim budućim vladama Republike Srbije na nauk, da nikada ne prodaju državni suverenitet zarad trenutnih političkih poena na bilo kojoj strani. Za ceo naš narod na Balkanu za nauk da je politika Beča i Berlina da nas zavadi, okrene jedne protiv drugih, i da tako raskomada srpski narod koji je jedina prepreka njihovim kolonijalnim interesima na Balkanu.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar