Fotografija: Vakcina
Fotografija: Vakcina
Здравство Људска права Саопштењe

ДЈБ: Присилна и условљена вакцинација лекара и медицинских радника противуставна

Одлуке директора неких здравствених установа да ће здравствени радници који се нису вакцинисали по повратку са годишњег одмора на посао моћи да се врате само уколико о свом трошку ураде ПЦР тест представља не само противуставну дискриминацију запослених, већ и перфидну уцену да се подвргну присилној вакцинацији.

Иза овог противуставног условљавања невакцинисаних лекара крије се немоћ власти да их добровољно приволи да промене своје медицинско мишљење о корисности и ефикасности вакцинације као јединог начина да се изборимо с коронавирусом. 

Велики број грађана Србије, а самим тим и лекара и медицинских радника, већ је прележало инфекцију коронавирусом и стекло имунитет природним путем. Осим што је вакцинација потпуно непотребна у оваквим случајевима, Устав Републике Србије и грађанима који нису прележали коронавирус гарантује право да сами одлуче да ли ће се изложити ризику да имунитет стекну природним путем или ће се одлучити за вакцинацију, јер степен ризика од инфекције коронавирусом није исти за све категорије становништва.

ДЈБ се оштро противи присилној и условљеној вакцинацији. Позивамо министра здравља и владу да под хитно укину противуставне одлуке директора неких здравствених установа. Као и сви остали грађани Србије, и лекари и медицински радници морају имати слободу да самостално одлуче да ли ће примити вакцину против коронавируса или не, без икаквих условљавања.

Повезани текстови:

– https://dostajebilo.rs/blog/2021/05/20/djb-prisilna-i-uslovljena-vakcinacija-vojske-srbije-protivustavna/

– https://dostajebilo.rs/blog/2021/05/25/djb-prisilna-i-uslovljena-vakcinacija-policije-protivustavna/?0=cir

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар