Foto: Valentin Incko, FENA
Правосуђе Саопштењe

Инцков закон је силовање права и опасна дестабилизација региона

Као да није било довољно зла и подела које су Беч и бечка политика донели овом региону, Валентин Инцко је, у традицији најгорих бирократа Аустроугарске из времена њихове окупације БиХ, поново потпалио буре барута у Босни и Хецеговини и целом региону. Увео је вербални деликт покушавајући њим да на силу лаж прогласи истином.

У Сребреници се није десио никакав геноцид. Међународна комисија израелског историчара Гидеона Грајфа је то недвосмислено утврдила. Десио се злочин који се користи као пропаганда за политички циљ: слабљење и укидање Републике Српске.

Инцко, уз громогласно клицање и навијање политичара Федерације БиХ, је донео закон који кривично гони свакога ко негира лаж и говори истину. Република Српска је одабрала одмерен одговор на ово силовање права и доноси једнако бесмислен закон о кривичном гоњењу свих који негирају Републику Српску и кажу да је геноцидна творевина.

Резултат ове ситуације је да ће се потпуно прекинути путовање у региону. Јер има врло мало људи у Федерацији БиХ који нису преко медија или неких друштвених мрежа казали лаж да је Република Српска геноцидна. Ако дођу на територију Републике Српске, могу бити ухапшени. С друге стране, има мало људи у Републици Српској који не кажу да је прича о геноциду пропаганда против Републике Српске.

У Босни и Херцеговини живе и одувек су живели Срби. Политичари у Федерацији БиХ би морали да се коначно суоче с том чињеницом. Сви покушаји укидања Републике Српске су директан ударац и на Србију која је гарант мира у БиХ.

ДЈБ поздравља јединство власти и опозиције у Републици Српској по овом питању. Око важних државних и националних питања не сме бити разлике између власти и опозиције.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар