Саопштењe Унутрашњи послови

ДЈБ: Председник Србије да позове све релевантне политичке актере на састанак о Републици Српској

Као да није било довољно зла и подела које су Беч и бечка политика донели овом региону, Валентин Инцко је, у традицији најгорих бирократа Аустроугарске из времена њихове окупације БиХ, поново потпалио буре барута у Босни и Хецеговини и целом региону. Увео је вербални деликт покушавајући њим да на силу лаж прогласи истином.

Да би Србија заштитила интересе српског народа у Републици Српској, потребно је унутрашње јединство свих релевантних политичких актера по овом питању, по угледу на јединство политичких актера у самој Републици Српској. Власт и опозиција се не слажу по многим питањима, али опстанак и напредак Републике Срске је, поред питања Косова и Метохије и положаја нашег народа у региону, државно и национално питање око којег бисмо морали да постигнемо јединство. Једино тако се јачају и Србија и Република Српска.

Да би Србија била јака и могла да одбрани своје државне и националне интересе, Србији је потребна јака опозиција и јака Скупштина и потребан је константан дијалог између власти и опозиције по свим важним државним питањима. Власт је учинила Србију слабом одбијајући прошле године да унапреди изборне услове и годинама избегавајући дијалог са опозицијом. Власт је добила практично све посланике у Скупштини и тако себе и Србију ставила на ветрометину великих светских сила и њихових интереса.

У слабој Србији власт напада опозицију и о свему одлучује један човек. У јакој Србији власт окупља људе, тражи заједничке тачке са опозицијом и постиже консензус. Позивамо председника Србије да што пре организује састанак релевантних политичких актера о Републици Српској, да заједно утврдимо политику одбране Републике Српске, постигнемо консензус и пошаљемо поруку јаке Србије и јаке Републике Српске.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар