Saopštenje Unutrašnji poslovi

DJB: Predsednik Srbije da pozove sve relevantne političke aktere na sastanak o Republici Srpskoj

Kao da nije bilo dovoljno zla i podela koje su Beč i bečka politika doneli ovom regionu, Valentin Incko je, u tradiciji najgorih birokrata Austrougarske iz vremena njihove okupacije BiH, ponovo potpalio bure baruta u Bosni i Hecegovini i celom regionu. Uveo je verbalni delikt pokušavajući njim da na silu laž proglasi istinom.

Da bi Srbija zaštitila interese srpskog naroda u Republici Srpskoj, potrebno je unutrašnje jedinstvo svih relevantnih političkih aktera po ovom pitanju, po ugledu na jedinstvo političkih aktera u samoj Republici Srpskoj. Vlast i opozicija se ne slažu po mnogim pitanjima, ali opstanak i napredak Republike Srske je, pored pitanja Kosova i Metohije i položaja našeg naroda u regionu, državno i nacionalno pitanje oko kojeg bismo morali da postignemo jedinstvo. Jedino tako se jačaju i Srbija i Republika Srpska.

Da bi Srbija bila jaka i mogla da odbrani svoje državne i nacionalne interese, Srbiji je potrebna jaka opozicija i jaka Skupština i potreban je konstantan dijalog između vlasti i opozicije po svim važnim državnim pitanjima. Vlast je učinila Srbiju slabom odbijajući prošle godine da unapredi izborne uslove i godinama izbegavajući dijalog sa opozicijom. Vlast je dobila praktično sve poslanike u Skupštini i tako sebe i Srbiju stavila na vetrometinu velikih svetskih sila i njihovih interesa.

U slaboj Srbiji vlast napada opoziciju i o svemu odlučuje jedan čovek. U jakoj Srbiji vlast okuplja ljude, traži zajedničke tačke sa opozicijom i postiže konsenzus. Pozivamo predsednika Srbije da što pre organizuje sastanak relevantnih političkih aktera o Republici Srpskoj, da zajedno utvrdimo politiku odbrane Republike Srpske, postignemo konsenzus i pošaljemo poruku jake Srbije i jake Republike Srpske.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar