Zdravstvo Ljudska prava Saopštenje Socijalna zaštita

DJB: Vlast da prestane da maltretira decu pretnjom testiranjem i onlajn nastavom

Suočena s velikim otporom javnosti uvođenju Kovid propusnica i prisilnoj vakcinaciji, vlast panično traži način da bar nekim “merama” ostavi utisak da nešto radi na suzbijanju koronavirusa. Kao i u proteklih godinu i po dana, najlakša meta su im učenici osnovnih i srednjih škola za koje su sad smislili obavezna testiranja pod pretnjom prelaska na onlajn nastavu.

DJB upozorava vlast da se više ne igra s budućnošću naše dece koja su već nepovratno izgubila godinu i po dana redovnog školovanja i preko potrebne socijalizacije. Školska deca su najotpornija na koronavirus i u slučaju zaražavanja imaju izuzetno blage simptome, a rizik od komplikacija je zanemarljivo mali i odnosi se samo na već imunokompromitovanu decu za koju je jedino i potrebno osmisliti posebne mere zaštite. Redovno testiranje školaraca dovelo bi do veštačke indukcije panike u javnosti, a deci bi školska godina ponovo bila poremećena i praktično izgubljena.

Sva deca koja nemaju nikakve simptome treba redovno da pohađaju nastavu, a u slučaju pojave simptoma treba da ostanu kod kuće – baš kao što je to od pamtiveka bila praksa u našem školstvu.

DJB je jedina relevantna politička opcija u Srbiji koja je ustala protiv nerazumnih i nenaučnih mera i medijske histerije u vezi sa koronavirusom i to od protivustavno uvedenog vanrednog stanja do danas. DJB su Suverenisti. Sloboda ili ništa.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar