Привреда Саопштењe

ДЈБ-Суверенисти: Председник Србије да заустави продају Института за водопривреду Јарослав Черни

Након што је Министарство привреде огласило продају државног удела од 92% у акцијама Института за водопривреду Јарослав Черни, ДЈБ изражава дубоку забринутост због несагледивих последица које ова одлука може имати по заштиту водног богатства Републике Србије.

водаНеразумљиво је да Влада Републике Србије намерава да се одрекне још једног важног националног ресурса и контролу над његовим радом преопусти приватизаторима који су у очигледном сукобу интереса с основним научноистраживачком делатношћу Института. Као што нас искуство свих пљачкашких приватизација до сада учи, приватизатори ће, супротно интересима грађана Србије и очувању водног богатства, потпуно потчинити научне студије Института сопственим интересима и профиту.

Поштовани гласачи власти и апстиненти, ова власт нас све заједно већ девет година убеђује да је бивша власт спровела пљачкашку приватизацију, а у ствари наставља са том истом пљачкашком приватизацијом. Несхватљиво је да министар финансија ове власти, који је лично учествовао и у пљачкашким приватизацијама бивше власти, наставља ту исту политику, а да председник Србије то у тишини одобрава. Тражите од председника Србије да спречи ову продају.

ДЈБ-Суверенисти захтевају од председника Србије да заустави ову продају. Иако то није његова надлежност, цела Србија зна да све одлуке доноси он и да се нико други у Влади ништа и не пита.

ДЈБ-Суверенисти захтевају од председника Србије да наложи министру привреде да без одлагања поништи одлуку о продаји Института за водопривреду Јарослав Черни и на тај начин заштити независност у његовом научноистраживачком раду и заштити интересе грађана Србије и нашег водног богатства.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар