Правосуђе Саопштењe

ДЈБ подноси тужбу против Блица

Дневни лист Блиц је почетком октобра у два дана објавио два текста у којима, супротно свим новинарским стандардима и Закону о медијима, износи неистинe и увредe на рачун ДЈБ и председника ДЈБ, Саше Радуловића.

Текстови Блица под насловом “Сулуда борба за политичког вођу антиваксера” и “Две, три, четири колоне”, у којима се наша организација етикетира као “Антиваксерски ДЈБ”  и износе скандалозне тврдње да “угрожавамо здравље људи”, има за циљ да обмане јавност тврдњама да се противимо вакцинацији.

ДЈБ није против вакцина и никада никога није наговарао да се не вакцинише, нити ће. ДЈБ се бори против противуставне обавезне вакцинације, против ковид пропусница и против свих мера које угрожавају слободу и уставом загарантована права грађана. ДЈБ се залаже и за строгу контролу квалитета вакцина и фармацеутске индустрије, за прецизну статистику заражености, ширења заразе, озбиљности симптома и вакцинисаних и невакцинисаних грађана.

Подсећамо јавност да и Блиц и остали штампани дневни листови скоро по правилу игноришу и не објављују редовна саопштења ДЈБ која имају за циљ да јавност упознају с нашим политичким ставовима, али зато на сваки раст рејтинга ДЈБ, удружени с таблоидима, реагују објављиваљем текстова у којима злонамерно и нетачно тумаче наше политичке активности и вређају лидера ДЈБ Сашу Радуловића с циљем политичке дискредитације. ДЈБ је због оваквог понашања дневног листа Блиц приморан да заштиту потражи на суду.

 

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар