Pravosuđe Saopštenje

DJB podnosi tužbu protiv Blica

Dnevni list Blic je početkom oktobra u dva dana objavio dva teksta u kojima, suprotno svim novinarskim standardima i Zakonu o medijima, iznosi neistine i uvrede na račun DJB i predsednika DJB, Saše Radulovića.

Tekstovi Blica pod naslovom “Suluda borba za političkog vođu antivaksera” i “Dve, tri, četiri kolone”, u kojima se naša organizacija etiketira kao “Antivakserski DJB”  i iznose skandalozne tvrdnje da “ugrožavamo zdravlje ljudi”, ima za cilj da obmane javnost tvrdnjama da se protivimo vakcinaciji.

DJB nije protiv vakcina i nikada nikoga nije nagovarao da se ne vakciniše, niti će. DJB se bori protiv protivustavne obavezne vakcinacije, protiv kovid propusnica i protiv svih mera koje ugrožavaju slobodu i ustavom zagarantovana prava građana. DJB se zalaže i za strogu kontrolu kvaliteta vakcina i farmaceutske industrije, za preciznu statistiku zaraženosti, širenja zaraze, ozbiljnosti simptoma i vakcinisanih i nevakcinisanih građana.

Podsećamo javnost da i Blic i ostali štampani dnevni listovi skoro po pravilu ignorišu i ne objavljuju redovna saopštenja DJB koja imaju za cilj da javnost upoznaju s našim političkim stavovima, ali zato na svaki rast rejtinga DJB, udruženi s tabloidima, reaguju objavljivaljem tekstova u kojima zlonamerno i netačno tumače naše političke aktivnosti i vređaju lidera DJB Sašu Radulovića s ciljem političke diskreditacije. DJB je zbog ovakvog ponašanja dnevnog lista Blic primoran da zaštitu potraži na sudu.

 

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar