Foto: Shutterstock
Здравство Саопштењe

Зауставите прогон лекара. Ивермектин је одобрен лек за људе који помаже код короне

Све новине на својим насловним страницама већ данима нападају и исмевају људе који користе Ивермектин. Министар здравља организује јавне хајке и смењује лекаре који препоручују Ивермектин. Лек Ивермектин је изгледа постао државни и глобални непријатељ број 1.

Ивермектин је јефтин, свима доступан, и безбедно се користи широм света. Стотине милиона људи га користе. Нема ниједан смртан случај, нема чак ниједну озбиљнију последицу. А истраживања показују да значајно помаже, посебно на почетку инфекције корона вирусом. Користи се у Америци, Јапану, Индији, Африци. У Америци су лекари који су у првим редовима борбе против корона вируса ставили Ивермектин у препоручени протокол.

Ивермектин није чудо које лечи корону, већ лек који помаже да се успори умножавање вируса у људском телу и олакша имуном систему да га победи. Студије показују да до 75% смањује смртност и хоспитализације, чак и пренос вируса. Постоји преко 100 светских студија о Ивермектину које кажу да Ивермектин значајно помаже у борби тела са корона вирусом. О овоме говори и лекар који је један од проналазача mRNA вакцина.

Чак и да не помаже код короне, чак и ако само смањује паразите у телу, зашто држави и свим медијима толико смета јефтин, безбедан лек?

Уместо хајке на лекаре и Ивермектин, поучена искуством Јапана, Америке, Индије, Африке, држава би морала да организује студије и провери да ли да Ивермектин уврсти у обавезан протокол за све грађане у раној фази инфекције. Имати знање да постоји лефтин лек који помаже, а не уврстити га у протокол је равно злочину над сопственим становништвом.