Људска права Саопштењe

Ако угоститељи прогласе штрајк и поведу протест, грађани ће се придружити и ковид аусвајси за кафане ће пасти

Цела Србија види да је увођење ковид аусвајса за кафане после 20 сати бесмислена мера малтретирања становништва која нема никакве везе са здрављем становништва. Људи се возе аутобусима, иду на представе, концерте, председник Србије и званичници владе седе на званичним и незваничним вечерама без маски и икаквих мера осим за конобаре, а власт је без икаквих доказа прогласила кафане после 20 сати за легло заразе, јер се људи, како каже премијерка Брнабић, тада више грле и љубе.

Аусвајси и затварање неће довести до смањења заразе нити ће спречити корону. И вакцинисани и невакцинисани, и они који су прележали корону и они који нису, преносе вирус. Влада треба да ради на јачању капацитета и квалитета здравства, да примењује најновије третмане јефтиним лековима који драстично смањују симптоме и смртност, а не да се бави противуставним и бесмисленим аусвајсима за кафане после 20 сати.

Велики део Србије, на жалост, још увек не види колика је опасност по слободу свих нас и по народну сувереност од оваквих кршења Устава на мала врата. ДЈБ-Суверенисти су упозоравали да је прва бесмислена мера аусвајса за кафане после 22 сата у ствари само пробни балон за увођење драстичних мера ограничења слободе људи. Због тога што још увек не виде велику опасност од аусвајса за кафане иза 20 сати, велики број грађана и није спреман још увек да изађе на улице.

Позивамо и вакцинисане и невакцинисане да устану против кршења Устава.

Позивамо и гласаче СНС-а и апстиненте да дигну глас против овог вређања интелигенције народа од стране Кризног штаба и Владе Републике Србије и да пошаљу поруку председнику СНС-а да заустави ово поигравање с људима.

Позивамо и све угоститеље и њихове запослене да организују протест против ковид аусвајса за кафане после 20 сати и организују штрајк упозорења, затворе све кафане и ресторане на један дан. Ови бесмислени аусвајси за кафане после 20 сати ће бити додатни удар на примања њихових породица. Имаће пуну подршку свих симпатизера и чланова ДЈБ-Суверениста, а верујемо и већине Србије.

Још једном позивамо председника СНС-а да заустави ово лудило за кафане. Позивамо га да мисли и о томе да долазе избори за мање од шест месеци. Ако противуставност и бесмисленост аусвајса за кафане после 20 сата нису довољни, надамо се да је аргумент избора довољан.


https://dostajebilo.rs/blog/2021/10/21/pozivamo-predsednika-srbije-da-zaustavi-protiustavne-i-besmislene-ausvajse-za-kafane-posle-22-sata/

https://dostajebilo.rs/blog/2021/10/20/djb-suverenisti-ponovo-upozoravamo-vlast-da-ne-uvodi-protivustavne-bespotrebne-kovid-ausvajse/