Људска права Саопштењe

Позивамо председника Србије да заустави противуставне и бесмислене аусвајсе за кафане после 22 сата

Цела Србија види да је увођење ковид аусвајса за кафане после 22 сата бесмислена мера малтретирања становништва која нема никакве везе са здрављем становништва. 

Аусвајси и затварање неће довести до смањења заразе нити ће спречити корону. И вакцинисани и невакцинисани, и они који су прележали и они који нису, преносе вирус. Влада треба да ради на јачању капацитета и квалитата здравства, да примењује најновије третмане јефтиним лековима који драстично смањују симптоме и смртност, а не да се бави противуставним и бесмисленим аусвајсима за кафане после 22 сата.

Пошто цела Србија зна да одлуке у Србији не доносе ни Кризни штаб, ни Премијер, ни министри ни Влада, већ председник СНС-а Александар Вучић, ДЈБ-Суверенисти позивају председника Србије Александра Вучића да заустави увођење противуставних и бесмислених аусвајса за кафане после 22 сата.

Велики део Србије на жалост још увек не види колика је опасност по слободу свих нас и по народну сувереност од оваквих кршења Устава на мала врата. Неки чланови Кризног штаба већ најављују да је ова бесмислена мера за кафане после 22 сата у ствари само пробни балон за увођење драстичних мера ограничења слободе људи. Због тога што још увек не виде велику опасност од аусвајса за кафане иза 22 сата, велики број грађана и није спреман још увек да изађе на улице.
Позивамо и вакцинисане и невакцинисане да устану против кршења Устава.

Позивамо и гласаче СНС-а и апстиненте да дигну глас против овог вређања интелигенције народа од стране Кризног штаба и Владе Републике Србије и да пошаљу поруку председнику СНС-а да заустави ово поигравање с људима.

Позивамо и све угоститеље и њихове запослене да организују протест против ковид аусвајса за кафане после 22 сата и организују штрајк упозорења, затворе све кафане и ресторане на један дан. Ови бесмислени аусвајси за кафане после 22 сата ће бити додатни удар на примања њихових породица. Имаће пуну подршку свих симпатизера и чланова ДЈБ-Суверениста, а верујемо и већине Србије. 

Још једном позивамо председника СНС-а да заустави ово лудило за кафане. Позивамо га да мисли и о томе да долазе избори за мање од шест месеци. Ако противуставност и бесмисленост аусвајса за кафане после 22 сата нису довољни, надамо се да је аргумент избора довољан.

ДЈБ подноси кривичну пријаву против декана и секретара Медицинског факултета због ковид пропусница

ДЈБ-Суверенисти: Поново упозоравамо власт да не уводи противуставне, беспотребне ковид аусвајсе