Здравство Људска права Саопштењe

ДЈБ-Суверенисти: Поново упозоравамо власт да не уводи противуставне, беспотребне ковид аусвајсе

Медицински део Кризног штаба већ недељама покушава да наметне Ковид-пропуснице као меру кажњавања безмало половине грађана Србије који су одбили да приме експерименталну вакцину против коронавируса, истовремено водећи кампању застрашивања јавности Србије подацима о броју хоспитализованих и преминулих особа које нико у јавности није имао прилике да види и анализира, и који су такође у супротности с подацима које износи Министарство здравља.

ДЈБ поново упозорава власт да увођење тзв. Ковид пропусница не само да би представљало кршење Уставом загарантованих права и слобода грађана Србије, већ би истовремено имало погубан утицај на одређене секторе економије којима би се приходи преполовили. 

Коронавирус је опасан по сву децу и здраве људе млађе од 50 година онолико колико је грип опасан по њих. Вирус јесте опасан по људе са хроничним болестима, са ослабљеним имуним системом. Далеко највећи број преминулих од или са корона вирусом у свету су старији од 65 година. Баш као и са вакцинама против сезонског грипа које су узимали практично искључиво старији суграђани, тако и ову експерименталну вакцину узимају искључиво старији суграђани. Пошто и вакцинисани и невакцинисани преносе вирус, несхватљива је идеја да се Ковид-пропусницама било ко натера да прихвати вакцину ако је не жели.

ДЈБ захтева од власти да хитно обузда медицински део Кризног штаба који је сама поставила, уместо што се иза њих крије. Уместо што прећутно подржава ове противзаконите и дискриминаторске “мере”, власт треба да подстакне јавну дебату између лекара који су се вакцинисали и оних који одбијају да то учине, како би јавност могла да чује аргументе и једних и других, уместо што се кроз строго контролисане медијске канале већ годину и по дана јавност храни искључиво једностраним порукама о вакцинацији.

ДЈБ је једина релевантна политичка опција у Србији која је устала против неразумних и ненаучних мера и медијске хистерије у вези са коронавирусом и то од противуставно уведеног ванредног стања до данас. ДЈБ су Суверенисти. Слобода или ништа.

ДЈБ упозорава власт да се не игра са слободом српског народа. Аусвајсе су нам наметали разни окупатори. За чији рачун ова власт жели да уведе ковид аусвајсе сопственом народу нећемо питати. Ковид аусвајсе Србија неће дозволити.

ДЈБ подноси кривичну пријаву против декана и секретара Медицинског факултета због ковид пропусница

Позив на протест испред Медицинског факултета

ДЈБ-Суверенисти: Власт да престане да прети лекарима телефонима за цинкарење