Zdravstvo Ljudska prava Saopštenje

DJB-Suverenisti: Ponovo upozoravamo vlast da ne uvodi protivustavne, bespotrebne kovid ausvajse

Medicinski deo Kriznog štaba već nedeljama pokušava da nametne Kovid-propusnice kao meru kažnjavanja bezmalo polovine građana Srbije koji su odbili da prime eksperimentalnu vakcinu protiv koronavirusa, istovremeno vodeći kampanju zastrašivanja javnosti Srbije podacima o broju hospitalizovanih i preminulih osoba koje niko u javnosti nije imao prilike da vidi i analizira, i koji su takođe u suprotnosti s podacima koje iznosi Ministarstvo zdravlja.

DJB ponovo upozorava vlast da uvođenje tzv. Kovid propusnica ne samo da bi predstavljalo kršenje Ustavom zagarantovanih prava i sloboda građana Srbije, već bi istovremeno imalo poguban uticaj na određene sektore ekonomije kojima bi se prihodi prepolovili. 

Koronavirus je opasan po svu decu i zdrave ljude mlađe od 50 godina onoliko koliko je grip opasan po njih. Virus jeste opasan po ljude sa hroničnim bolestima, sa oslabljenim imunim sistemom. Daleko najveći broj preminulih od ili sa korona virusom u svetu su stariji od 65 godina. Baš kao i sa vakcinama protiv sezonskog gripa koje su uzimali praktično isključivo stariji sugrađani, tako i ovu eksperimentalnu vakcinu uzimaju isključivo stariji sugrađani. Pošto i vakcinisani i nevakcinisani prenose virus, neshvatljiva je ideja da se Kovid-propusnicama bilo ko natera da prihvati vakcinu ako je ne želi.

DJB zahteva od vlasti da hitno obuzda medicinski deo Kriznog štaba koji je sama postavila, umesto što se iza njih krije. Umesto što prećutno podržava ove protivzakonite i diskriminatorske “mere”, vlast treba da podstakne javnu debatu između lekara koji su se vakcinisali i onih koji odbijaju da to učine, kako bi javnost mogla da čuje argumente i jednih i drugih, umesto što se kroz strogo kontrolisane medijske kanale već godinu i po dana javnost hrani isključivo jednostranim porukama o vakcinaciji.

DJB je jedina relevantna politička opcija u Srbiji koja je ustala protiv nerazumnih i nenaučnih mera i medijske histerije u vezi sa koronavirusom i to od protivustavno uvedenog vanrednog stanja do danas. DJB su Suverenisti. Sloboda ili ništa.

DJB upozorava vlast da se ne igra sa slobodom srpskog naroda. Ausvajse su nam nametali razni okupatori. Za čiji račun ova vlast želi da uvede kovid ausvajse sopstvenom narodu nećemo pitati. Kovid ausvajse Srbija neće dozvoliti.

DJB podnosi krivičnu prijavu protiv dekana i sekretara Medicinskog fakulteta zbog kovid propusnica

Poziv na protest ispred Medicinskog fakulteta

DJB-Suverenisti: Vlast da prestane da preti lekarima telefonima za cinkarenje

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar