Здравство Људска права Саопштењe

ДЈБ-Суверенисти: Власт да престане да прети лекарима телефонима за цинкарење

Претње министра здравља Златибора Лончара да ће Суд части Лекарске коморе Србије одузимати лиценцу лекарима који својим пацијентима не препоручују да приме експерименталну и још увек недовољно испитану вакцину против коронавируса не само да су недопустиве, већ су јасно противзаконите и противуставне. Увођење телефона за цинкарење лекара који нису препоручили вакцину је недопустиво. 

Покушај власти да све до једног лекара утера у слепо спровођење СЗО протокола, без права на сопствено мишљење о најбољем начину лечења својих пацијената, а по основу познавања пацијента и његовог здравственог картона, знања стеченог током изузетно дугих и захтевних медицинских студија и вишедеценијске радне праксе, представља очајнички покушај власти да кривицу због сопствене лоше процене о најбољем начину реакције на епидемију коронавируса пребаци на неког другог.

До сада већ знамо:
– да се овај вирус не може искоренити јер има животињски резервоар
– да је природни имунитет најмање 10 пута дуготрајнији и бољи од вакцине
– да и вакцинисани и невакцинисани преносе вирус

– да су негативни ефекти од ове вакцине 10 пута гори од свих досадашњих вакцина заједно
– да ове вакцине, за разлику од претходних, пружају само делимичну заштиту вакцинисанима
– да вакцине почињу да губе и то мало заштите коју пружају већ након 3 месеца

На основу свега овога је јасно да масовна вакцинација није одговор и да се вакцина као лек треба давати оним људима који имају висок ризик од болести и стицања имунитета природним путем и да одлуку о томе да ли да користе ове вакцине треба да донесу пацијенти и њихови лекари на основу свог здравственог картона.

ДЈБ упозорава власт да се не игра са већ исцрпљеним лекарима и здравственим радницима. Превелики број лекара је већ напустио Србију и сада лече Немце и Норвежане, уместо наше грађане, управо због стравичног понижавања које изнова трпе у држави у којој се директори здравствених установа партијски запошљавају да спроводе партијски мобинг.

Уместо што шири панику у јавности несхватљиво агресивном кампањом у корист вакцинације, застрашујући грађане и манипулишући њиховим страхом од смрти, власт би морала да се помири с чињеницом да сваки грађанин има уставом гарантовано право да самостално доноси одлуке о свом здрављу, а лекари да лече по основу знања и искуства које су стекли, уместо да се претворе у слепе преписиваче упитних СЗО протокола.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар