Zdravstvo Ljudska prava Saopštenje

DJB-Suverenisti: Vlast da prestane da preti lekarima telefonima za cinkarenje

Pretnje ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će Sud časti Lekarske komore Srbije oduzimati licencu lekarima koji svojim pacijentima ne preporučuju da prime eksperimentalnu i još uvek nedovoljno ispitanu vakcinu protiv koronavirusa ne samo da su nedopustive, već su jasno protivzakonite i protivustavne. Uvođenje telefona za cinkarenje lekara koji nisu preporučili vakcinu je nedopustivo. 

Pokušaj vlasti da sve do jednog lekara utera u slepo sprovođenje SZO protokola, bez prava na sopstveno mišljenje o najboljem načinu lečenja svojih pacijenata, a po osnovu poznavanja pacijenta i njegovog zdravstvenog kartona, znanja stečenog tokom izuzetno dugih i zahtevnih medicinskih studija i višedecenijske radne prakse, predstavlja očajnički pokušaj vlasti da krivicu zbog sopstvene loše procene o najboljem načinu reakcije na epidemiju koronavirusa prebaci na nekog drugog.

Do sada već znamo:
– da se ovaj virus ne može iskoreniti jer ima životinjski rezervoar
– da je prirodni imunitet najmanje 10 puta dugotrajniji i bolji od vakcine
– da i vakcinisani i nevakcinisani prenose virus

– da su negativni efekti od ove vakcine 10 puta gori od svih dosadašnjih vakcina zajedno
– da ove vakcine, za razliku od prethodnih, pružaju samo delimičnu zaštitu vakcinisanima
– da vakcine počinju da gube i to malo zaštite koju pružaju već nakon 3 meseca

Na osnovu svega ovoga je jasno da masovna vakcinacija nije odgovor i da se vakcina kao lek treba davati onim ljudima koji imaju visok rizik od bolesti i sticanja imuniteta prirodnim putem i da odluku o tome da li da koriste ove vakcine treba da donesu pacijenti i njihovi lekari na osnovu svog zdravstvenog kartona.

DJB upozorava vlast da se ne igra sa već iscrpljenim lekarima i zdravstvenim radnicima. Preveliki broj lekara je već napustio Srbiju i sada leče Nemce i Norvežane, umesto naše građane, upravo zbog stravičnog ponižavanja koje iznova trpe u državi u kojoj se direktori zdravstvenih ustanova partijski zapošljavaju da sprovode partijski mobing.

Umesto što širi paniku u javnosti neshvatljivo agresivnom kampanjom u korist vakcinacije, zastrašujući građane i manipulišući njihovim strahom od smrti, vlast bi morala da se pomiri s činjenicom da svaki građanin ima ustavom garantovano pravo da samostalno donosi odluke o svom zdravlju, a lekari da leče po osnovu znanja i iskustva koje su stekli, umesto da se pretvore u slepe prepisivače upitnih SZO protokola.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar