Saopštenje

Vlast hoće da ozakoni eksproprijaciju za strane investitore

Vlast je u skupštinsku proceduru uvela izmene Zakona o eksproprijaciji kojim daje Vladi mogućnost da interes stranog investitora proglasi javnim interesom, odnosno interesom svih građana, i da na osnovu toga omogući stranom investitoru otimanje privatne imovine građana Srbije zarad svog profita.

Vlast menja definiciju javnog interesa u članu 20. zakona i dozvoljava da je javni interes i realizacija projakata sa stranim investitorima:

Vlada može utvrditi javni interes za eksproprijaciju ako je eksproprijacija nepokretnosti neophodna za izgradnju, REKONSTRUKCIJU ILI ADAPTACIJU objekata u oblasti: obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, kulture, vodoprivrede, sporta, saobraćajne, energetske, TELEKOMUNIKACIONE i komunalne infrastrukture, objekata za potrebe državnih organa i organa teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, objekata za potrebe odbrane zemlje, kao i za izgradnju stanova kojima se rešavaju stambene potrebe socijalno ugroženih lica, I RADI REALIZACIJE PROJEKATA ZA IZGRADNJU OBJEKATA OD ZNAČAJA ILI OD POSEBNOG ZNAČAJA ZA REPUBLIKU SRBIJU, A KOJI PROJEKAT SE REALIZUJE NA OSNOVU ZAKLJUČENOG MEĐUNARODNOG UGOVORA U KOJEM JE JEDAN OD POTPISNIKA REPUBLIKA SRBIJA. 

Vlast takođe menja definiciju eksproprijacije u članu 8. tako da se eksprorijacija više ne vrši za potrebe Republike Srbije, već u njenu korist: 

Eksproprijacija se može vršiti za potrebe U KORIST Republike Srbije …

Srbija korak po korak postaje kolonija jeftine radne snage i parking za prljave tehnologije velikih globalnih korporacija. Već duže od dve decenije vlasti u Srbiji korak po korak urušavaju suverenost Srbije i predaju je globalnim interesima. Ovim izmenama zakona vlast stavlja korist i profit stranih investitora iznad ustavnih prava naših građana.

Pravi odgovor naroda na ovo cementiranje kolonijalnog položaja Srbije se daje ne izborima. Jedina stvar koje se vlast plaši su izbori. Vlast se boji da će joj deo glasača vlasti i apstinenti okrenuti leđa. DJB-Suverenisti će ove promene zakona ukinuti. Za to nam je potreban vaš glas. U Srbiji je samo narod suveren. Strani investitori i interesi belosvetskih globalnih korporacija nisu iznad naroda u Srbiji.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar