Fantomski glasači
Fantomski glasači
Саопштењe

ДЈБ: Позивамо грађане да нам пријаве фантомске гласаче који добијају позиве за гласање

Проблем непостојећих, тј. фантомских бирача који пред сваки изборни циклус добијају позиве за гласање упркос чињеници да никад нису живели на адресама на које ови позиви стижу поново је актуализован након што је Републичка изборна комисија почела грађанима да шаље обавештење о референдуму заказаном за 16. јануар.

Позивамо грађане да нам пријаве фантомске гласаче за које стижу позиви на њиховим адресама, како бисмо могли хитно да интервенишемо и спречимо злоупотребу. Захваљујући Споразуму постигнутом у међустраначком дијалогу у Народној скупштини без посредовања ЕУ-парламентараца, опозиција је добила право контроле бирачког списка. 

Са жаљењем констатујемо да тзв. “бојкот опозиција” одбија да узме учешћа у овој контроли, упркос чињеници да им је таква могућност пружена и да су више пута позивани да то учине.

ДЈБ-Суверенисти још једном апелују да се око државног интереса контроле изборног процеса и бирачког списка окупе све опозиционе снаге у Србији, без обзира на разлике у нашим политичким програмима, као и да то учинимо одмах како бисмо сачували интегритет гласања на референдуму о промени Устава средином јануара.

Повезани текстови:
https://dostajebilo.rs/blog/2021/10/29/tekst-zakljucka-dijaloga-i-predlozi-djb-koji-nisu-prihvaceni/