Fantomski glasači
Fantomski glasači
Saopštenje

DJB: Pozivamo građane da nam prijave fantomske glasače koji dobijaju pozive za glasanje

Problem nepostojećih, tj. fantomskih birača koji pred svaki izborni ciklus dobijaju pozive za glasanje uprkos činjenici da nikad nisu živeli na adresama na koje ovi pozivi stižu ponovo je aktualizovan nakon što je Republička izborna komisija počela građanima da šalje obaveštenje o referendumu zakazanom za 16. januar.

Pozivamo građane da nam prijave fantomske glasače za koje stižu pozivi na njihovim adresama, kako bismo mogli hitno da intervenišemo i sprečimo zloupotrebu. Zahvaljujući Sporazumu postignutom u međustranačkom dijalogu u Narodnoj skupštini bez posredovanja EU-parlamentaraca, opozicija je dobila pravo kontrole biračkog spiska. 

Sa žaljenjem konstatujemo da tzv. “bojkot opozicija” odbija da uzme učešća u ovoj kontroli, uprkos činjenici da im je takva mogućnost pružena i da su više puta pozivani da to učine.

DJB-Suverenisti još jednom apeluju da se oko državnog interesa kontrole izbornog procesa i biračkog spiska okupe sve opozicione snage u Srbiji, bez obzira na razlike u našim političkim programima, kao i da to učinimo odmah kako bismo sačuvali integritet glasanja na referendumu o promeni Ustava sredinom januara.

Povezani tekstovi:
https://dostajebilo.rs/blog/2021/10/29/tekst-zakljucka-dijaloga-i-predlozi-djb-koji-nisu-prihvaceni/

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar