Кампања Политика Саопштењe

Праве нестраначке личности не желе да преузму терет обавеза кандидатуре, остали су сви политичари

Најбољи кандидати за председничке изборе су нестраначке личности које имају углед у јавности и које су прихватљиве ширем бирачком телу. Пошто је кампања кратка ни власт нема довољно времена да их довољно облати.

На жалост ниједна опозициона политичка опција није успела да анимира нестраначке личности да се прихвате кандидатуре. ДЈБ-Суверенисти су разговарали са великим бројем суверенистичких нестраначких личности и нико није био спреман да преузме ту одговорност и терет. Сигурни смо да су и све остале релевантне политичке опције покушале слично.

Разлог зашто политичке странке кандидују своје политичаре на председничким изборима је иако знају да нису најбољи кандидати је због финансирања и простора у медијима. Са друге стране њихови кандидати не штете никоме јер подижу излазност која је неопходна за успех опозиције на председничким изборима.

Да би председник СНС-а изгубио председничке изборе предуслов је да цела опозиција дође до другог круга. Политичари глобалистичких про-ЕУ опција не могу да мобилишу и привуку суверенистичке гласаче да изађу и гласају за њих у првом кругу и обратно. Оно што нам је преостало је да свака политичка опција са подршком у бирачком телу истакне свог кандидата-политичара који ће мобилисати своје бираче да изађу на изборе, да тако подигнемо излазност и стигнемо до другог круга. Истовремено то ће помоћи и опозиционим парламентарним листама да остваре што бољи резултат као и да се изборимо за победу у Београду.

Тек када опозиција дође до другог круга, тек тада се отвара шанса за победу јер ће се кампања претворити у изјашњавање за и против актуелног председника. Због тога кампања свих опозиционих опција би требала да буде да дођемо до другог круга, много више него промовисање сопствених кандидата који свакако немају подршку у бирачком телу ширу од подршке коју има политичка опција која их предлаже.

О аутору

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар