Саопштењe

Суверенисти позивају локалне групе грађана и покрете да се јаве и укључе у контролу избора

Референдум је показао и да су контролори кључ одбране народне воље и кључ победе на изборима. Где год су Суверенисти имали контролоре на референдуму – крађе и фалсификовања није било. Власт је рањива на овим изборима, али само ако спречимо крађу.

Да бисмо покрили сва бирачка места и одбранили изборну вољу грађана, неопходно је и учешће локалних покрета, удружења и група грађана посебно у мањим општинама, селима и руралним среднима у Србији. Позивамо све опозиционе суверенистичке локалне групе грађана и покрете, посебно групе грађана које су учествовале и учествују на изборима за савете месних заједница, да нам се јаве на pravnitim@dostajebilo.rs и активно се укључе у контролу избора.

Гледајући СНС, међу бирачима постоји потпуно погрешно уверење да опозиционе политичке опције имају партијску војску и да је уопште могуће да нека политичка опција има 17.000 активиста колико је потребно да се контролорима покрију сва бирачка места у Србији. Толико активиста има само СНС. Чак ни СПС нема ни приближно толико људи за контролу. Зашто је то тако показује нам једноставна рачуница.

Да би нека политичка опција имала 17.000 партијских активиста, ако се узме месечна накнада од само 300 евра, то би на месечном нивоу коштало преко 5 милиона евра, а на годишњем преко 60 милиона. Једино власт, партијским запошљавањем, злоупотребом држaвних ресурса и народних пара, може ту армију да плати. Због тога, једино решење које преостаје политичким опцијама је да се сами грађани јаве и да у организацији Суверениста преузму на себе посао контроле избора не зато што су плаћени, већ зато што желе да заштите народну вољу и народну сувереност.

Позивамо и све грађане да нам се јаве на kontrolori@dostajebilo.rs и буду контролори на бирачким местима на којима гласају.