Saopštenje

Suverenisti pozivaju lokalne grupe građana i pokrete da se jave i uključe u kontrolu izbora

Referendum je pokazao i da su kontrolori ključ odbrane narodne volje i ključ pobede na izborima. Gde god su Suverenisti imali kontrolore na referendumu – krađe i falsifikovanja nije bilo. Vlast je ranjiva na ovim izborima, ali samo ako sprečimo krađu.

Da bismo pokrili sva biračka mesta i odbranili izbornu volju građana, neophodno je i učešće lokalnih pokreta, udruženja i grupa građana posebno u manjim opštinama, selima i ruralnim srednima u Srbiji. Pozivamo sve opozicione suverenističke lokalne grupe građana i pokrete, posebno grupe građana koje su učestvovale i učestvuju na izborima za savete mesnih zajednica, da nam se jave na pravnitim@dostajebilo.rs i aktivno se uključe u kontrolu izbora.

Gledajući SNS, među biračima postoji potpuno pogrešno uverenje da opozicione političke opcije imaju partijsku vojsku i da je uopšte moguće da neka politička opcija ima 17.000 aktivista koliko je potrebno da se kontrolorima pokriju sva biračka mesta u Srbiji. Toliko aktivista ima samo SNS. Čak ni SPS nema ni približno toliko ljudi za kontrolu. Zašto je to tako pokazuje nam jednostavna računica.

Da bi neka politička opcija imala 17.000 partijskih aktivista, ako se uzme mesečna naknada od samo 300 evra, to bi na mesečnom nivou koštalo preko 5 miliona evra, a na godišnjem preko 60 miliona. Jedino vlast, partijskim zapošljavanjem, zloupotrebom državnih resursa i narodnih para, može tu armiju da plati. Zbog toga, jedino rešenje koje preostaje političkim opcijama je da se sami građani jave i da u organizaciji Suverenista preuzmu na sebe posao kontrole izbora ne zato što su plaćeni, već zato što žele da zaštite narodnu volju i narodnu suverenost.

Pozivamo i sve građane da nam se jave na kontrolori@dostajebilo.rs i budu kontrolori na biračkim mestima na kojima glasaju.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar