Кампања Политика Саопштењe

Војин Биљић кандидат Суверениста за градоначелника Београда, ово су локације за прикупљање потписа

Угледни београдски адвокат Војин Биљић, специјалиста Европске  уније, носилац је листе Суверениста за Београд и кандидат за градоначелника, испред коалиције Суверенисти коју чине странке Доста је било, Здрава Србија и покрет Живим за Србију.

Биљић је један од оснивача Доста је било, а тренутно врши функцију потпредседника странке и председника Београдског одбора ДЈБ. Дипломирао је на Правном факултету у Београду, а затим и завршио Високе специјалистичке студије права ЕУ, Université Nancy 2, након чега је уписао и последипломске студије из права ЕУ на Правном факултету у Београду. У резервног потпоручника Војске Србије промовисан је након завршене 117 Класе слушалаца за резервне официре 2005. године. Исте године основао је адвокатску канцеларију у којој је и данас старији партнер. Био је члан Републичке изборне комисије, одборник и шеф одборничке групе у Општини Врачар и  народни посланик у XI сазиву  Народне скупштине. Говори енглески и италијански језик, а служи се и немачким, француским и руским језиком.

Поред релевантог политичког искуства, Биљић иза себе има не само успешну адвокатску каријеру, већ и конкретне професионалне подухвате који су променили одређене друштвене токове у интересу грађана Србије у различитим областима, почевши од положаја банкарских клијената и ратних војних резервиста, па све до питања заштите уставног поретка државе. Управо из тог разлога сматрамо да је једини кандидат за градоначелника који суштински може разумети и извести комплексан подухват постављања система на нивоу Града Београда, који ће радити у интересу државе и грађана.

Самом чињеницом да је Биљић кандидат за градоначелника, Суверенисти гарантују грађанима Београда да све слободе које им Устав гарантује неће као до сада бити  ограничаване, што подразумева укидање ковид аусвајса, али и враћање новца грађанима поводом свих казни којим су били изложени услед неуставних мера. Са друге стране, право грађана на здраву околину и чист ваздух, као и право на доступност пијаће воде биће неприкосновени, док ће сва деца у свим основним и средњим школама остварити право на бесплатно школовање, што подразумева не само потпуно бесплатне уџбенике већ и бесплатне вртиће, спротске секције, оброке и све друге  активности потребне нашој деци. Рад јавне управе биће потпуно транспарентан,  увешће се ред у јавни сектор а градски превоз  ће бити бесплатан за све кориснике. Културни, историјски и туристички  потенцијал Београда биће у потпуности искоришћен, а чињеница да су не само Винча већ и други делови града у неолиту били носиоци европске цивилизације  представља не само прилику за развој града већ и обавезу градских власти да пруже максимум у промоцији и заштити културног наслеђа, којим се не може похвалити ниједна друга метропола.

Београду је потребан градоначелник који ће окупљати а не делити грађане, који ће радити у интересу грађана, а не страних инвеститора, који ће код сваког изазова видети прилику а не проблем, али који ће истовремено бити способан да у дело спроведе свој програм. 

 

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар