Саопштењe Спољна политика

Србија да се не меша у сукоб великих сила преко живота грађана Украјине

Рат у Украјини је последица геополитичког сукоба великих сила у последњих тридесет година на истоку Европе. Србији не треба да заузима стране у том сукобу и не треба никоме да уведе санкције. Србија треба и да повуче санкције према Белорусији.

НАТО под вођством САД-а се ширио у пет таласа и стигао пред врата Русије. Након избијања конфликта кинеско министарство спољњих послова је избацило питање: “Да ли сте заиста мислили да сатеривање велике силе као што је Русија у ћошак неће имати последице”?

НАТО је и организацијом и спровођењем покушаја одвајања Косова и Метохије од Србије и отворио Пандорину кутију напуштања принципа неповредивости граница суверених земаља. У вођењу своје политике Србија треба искључиво да води рачуна о сопственим интересима, пре свега интересом очувања Косова и Метохије.

За жаљење је да су стране амабасаде успеле да изазову унутрашњи сукоб једног народа самог са собом. Та политика поделе једног народа у Украјини је основ колонијалне политике Беча и Берлина на Балкану последњих 200 година.

Србија не треба да учествује у сукобу великих сила преко леђа и живота грађана Украјине. Србија треба да води рачуна о својим интересима и да се не меша тамо где не може ништа да промени. Србија на жалост не може да помогне грађанима Украјине. Србија је и сама била жртва геополитичких игара великих сила.

Сукоб великих сила преко леђа грађана Украјине би требало да послужи као упозорење свим слободарским народима које су последице по народ када допусти сопственим политичарима да постану марионете и дворске луде амбасада страних земаља.

О аутору

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Veoma sam razocaran vasim stavom kao i cinjenicom da sam godinama verovao i glasao za vas.
    Bez obzira na politicke stavove, igre i naklonost jednoj ili drugoj strani (Amerika/Rusija) ono sto se desava u Ukrajni je zlocin protiv naroda i trebalo bi ga sto pre zaustaviti. U takoj situaciji cutati se i ne mesati znaci precutno odobravati invaziju jedne suverene zemlje i patnju naroda koji ovo nije zasluzio.
    Ukoliko ste zaista ‘suverenisti’, trebalo bi da podrzite suvereni integritet Ukrajne i osudite invaziju i otimanje njene suverene teritorije (isto kao kada je Amerika i NATO pakt bombardovala Srbiju i otela Kosovo i Metohiju). Ne mozete biti na ‘dve stolice’ i boriti se za suverenost jedne zemlje a onda ignorisati tu istu suverenost u drugom slucaju.
    Ali izgleda da ste vi jos samo jedna politicka partija bez srama i obraza koja je spremna da se ‘povije kako vetar duva’ i kako njoj trenutno odgovara. Toga je stvarno, dosta bilo.
    Hvala sto ste nam pokazali ko ste ustvari pre nego sto ste dosli na vlast. Obicno to saznamo prekasno.