Saopštenje Spoljna politika

Skandalozna i sramotna rezolucija EU parlamenta protiv SPC

Nakon 30 godina finansiranja tzv. “nevladinih” organizacija koje su se u Srbiji bavile promocijom autošovinizma, razgradnje porodice i uništavanja bilo kakvog osećaja pripadnosti svojoj državi i narodu, Evropska unija u nedavnoj rezoluciji EU parlamenta licemerno osuđuje sam temelj i stub otpora toj pogubnoj propagandi – Srpsku pravoslavnu crkvu.

EU parlament u rezoluciji kaže da je “zabrinut zbog pokušaja pravoslavne crkve u zemljama kao što su Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, a posebno u njenom entitetu Republici Srpskoj, da promoviše Rusiju kao zaštitnicu tradicionalnih porodičnih vrednosti i učvršćuje odnose između države i crkve”. Istovremeno se EU komisija poziva da “pažljivo prati aktivnosti u verskim institucijama, te da, prema potrebi i ako postoje dokazi, preduzmu mere, između ostalog, uskraćivanjem finansijskih sredstava ili oduzimanjem licenci srodnim institucijama”.

Evropska unija odavno je napustila ideju o ekonomskoj saradnji država Evrope i pretvorila se u projekat brisanja granica suverenih država u ime što lakšeg sticanja profita globalnih korporacija i banaka, projekat u kome suverene države i narodi više neće postojati, već ćemo svi biti svedeni na ekonomske robove i potrošače. Svako ko se protivi toj pogubnoj budućnosti koja je namenjena svim državama Balkana za EU, a pre svega za Nemačku koja dominira EU i Balkan smatra svojom interesnom zonom, postaje neprijatelj EU. 

DJB već dugo upozorava na pogubnost zvanične politike Srbije o tzv. pristupanju EU, jer Brisel tu šarenu lažu koristi kako bi se iznova mešao u način na koji vodimo i uređujemo svoju državu. Srbija ne sme da se odrekne svoje suverenosti, već da teži saradnji sa svim ostalim državama sveta bez pristupanja tom globalističkom projektu. Otvoreni napad na SPC kroz rezoluciju EU parlamenta samo je još jedna potvrda da priključivanje EU nije u interesu države Srbije i srpskog naroda.

EU nije Evropa. Evropa je kontinent sa preko pola milijarde ljudi. Vinča je kolevka evropske civilzacija. I Srbija i Rusija i Francuska su Evropa. EU su birokrate koje sede u tri grada u Evropi: Briselu, Strazburu i Frankfurtu gde se štampa evro. Evropi je potrebna saradnja suverenih država, a ne diktat EU birokrata koji rade u interesu banaka i globalnih korporacija i suprotno interesima Evropljana.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar