Некатегоризовано

Доста је било представила Тим за Београд

Странка Доста је било представила је данас Тим за Београд. На челу тима је председник странке и кандидат за градоначелника Саша Радуловић.

Поред њега у Тиму који грађанима Београда, на предстојећим изборима, 2. јуна нуди РЕШЕЊЕ ЗА ПРОМЕНУ су и Бранка Стаменковић, Зоран Ћировић и Александар Анђелић, који је и председник Градског одбора ДЈБ за Београд, као и бројни доктори наука, људи из области просвете, здравства…

Радуловић је на конференцији за новинаре казао да се бори да буде тас на ваги, да од ДЈБ зависи прављење власти у Београду и додао да ће онда показати како се доноси промена у Београду.

“Наша кампања се зове РЕШЕЊЕ ЗА ПРОМЕНУ. То је сет решења које смо имали у нашем програму од оснивања Доста је било, а та решења се тичу живота грађана, како направити систем који ради у интересу грађана , који ће направити атмосферу у друштву, да нас воде најбољи, а не најгори међу нама и не лоши ђаци, партијски кадрови , људи са куљеним дипломама. Треба да нас воде Београђани који знају како да раде ствари у свим областима које су потребне”, рекао је Радуловић.

Радуловић је рекао да ДЈБ има људе са искуством и знањем који могу да уведу ред у Београду.

Истакао је да ДЈБ има и програм и људе за решења и да та странка увек говори о томе где су паре и нагласио да је највећи ресурс Београда неизграђено грађевинско земљиште.

“Броград на води, пројекат који је покренула власт пре десетак година, фирми која га је направила поклоњено је више од 500 хектара неизграђеног грађевинског земљишта које је вредно око четири милијарде евра. Питање за све Београђане и грађане Србије је – да ли је то домаћинско понашање и добар начин да се води град , да се толике паре поклоне једној компанији која тамо продаје станове и новац који зарађује , Београђани о њему не знају ништа и од тога ни Београд, ни Србија нису добили ништа”, рекао је Радуловић.

Додао је да ако се правилно опорезује неизграђено грађевиснко земљиште,а са друге стране се растерете предузетници, добиће се ефекат у коме ће предузетни и паметни људи “вући Београд наред, а шпекулантима ће бити много теже”.

Он је навео да се у првих 10 кандидата за одборнике на листи Доста је било – решење за промену налазе четири доктора наука, три редовна професора, адвокати, правници и економисти и додао да су на листи и просветни радници, радници у здравству, пензионери.

Истакао је да програм ДЈБ има 10 тачака и да је почетак свега пореска реформа. Навео је да ДЈБ у Београду поред градских избора, излази на општинама: Стари град, Врачар, Нови Београд, Раковица и Звездара и да је он кандидат за градоначелника, као и носилац листе за Звездару.

Ћировић, који је носилац листе ДЈБ за Врачар, је истакао да се пореском реформом уводи ред.

“Пореском реформом се врши преливање новца, јер новца има, али тренутно га има највише у приватним џеповима, оних који користе градско грађевинско земљиште и за то плаћају мизерне порезе”, рекао је он.

Истакао је да младим људима и предузетницима треба “пружити могућност да раде и зараде у Београду и у њему лепо живе” нагласивши да “ДЈБ нема ништа против градње у Београду, али да има против услова под којима се гради”.

Навео је да је важно да се попише имовина градских оопштина и Београда, па да се види ко имовину користи, како и под којим условима и по којој цени.

“Паралелно са тим тражимо потпуну јавност буџета града, општина, установа, јавних предузећа, а под тим подразумевам да је свако од њих дужан да једном месечно да објави буџет тако што би свим грађанима Београда, који су оправдано забринути, јер се ради о њиховом новцу и имају право да знају како се тај новац троши, дозволили увид у трошење буџетских средстава преко веб странице”, рекао је Ћировић.

Истакао да је важно спорвести ревизију урбанистичких планова који су један од битних предуслова за увођење реда у Београд.

Нагалсио је да јавна предузећа, установе , општине и град не могу да воде људи који немају квалификације и који имају купљене дипломе.

Анђелић је навео да се Београд сусреће са великим еколошким проблемима и додао да годинама идемо из истог пробелма у исти, јер се сви баве лепим речима.

Он је нагласио да морају да се нађу узрочници загађења.

“Темељ нашег плана јесте измерити ствари, анализирати их, а онда видети како и на који начин конкретно да решимо проблем. Доста је флоскула и фраза које можда лепо звуче, али конкретне мере су оно што нам је потребно уколико желимо да унапредимо живот у Београду”, рекао је Анђелић.

Стаменковић је рекла да је приоритет ДЈБ борба против беле куге.

“Право решење је системско, одрживо решење, а не краткорочно прављење закрпа. Ако ћемо се борити против беле куге не смемо да дозволимо да жене из породлишта излазе са тарумама. Не смемо дозволити родитељима да буду на листама чекања у вртићима. Морамо да изградимо довољан број вратића, које ће сва деца похађати бесплатно”, рекла је Стаменковић.

Додала је да одговорна власт која улаже у побољшање демографске слике мора да се постара да сви трошкови који су потребни за дете буду подмиривани из буџета,а не из родитељског џепа.

Она се осврнула и на уџбенике и истакла да сва деца траба да имају бесплатне уџбенике, али оне које ће да штампају домаћи издавачи и који ће као некада моћи да се преносе са генерације на генерацију, као и да за сву децу у школама треба обезбедити бесплатне оброке.

Тим за Београд Доста је било -РЕШЕЊЕ ЗА ПРОМЕУ позвао је грађане да 2. јуна изађу на изборе и заокруже број 13.

 

 

О аутору

Доста је било - Суверенисти

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар