Ауторски текст Косово и Метохија Политика

Статус Косова и Метохије решен је Резолуцијом 1244

Статус Републике Српске је РЕШЕН Дејтонским споразумом. Нико није задовољан ни једним ни другим решењем, али су СВИ прихватили.

Ко год агресивно доводи у питање ова два решења у ствари ДЕСТАБИЛИЗУЈЕ регион и изазива ХАОС.

По Резолуцији 1244, Косово и Метохија је саставни део Србије који је под протекторатом УН. То значи да има онакву аутономију и самоуправу какву му Савет безбедности ДОЗВОЛИ. Савет безбедности је Приштини ДОЗВОЛИО аутономију и самоуправу какву има данас.

Приштина сматра да је независна држава, иако су протекторат и волела би да добије међународно признату државу, да уђе у УН и да нема протектората.
Србија сматра да је КиМ аутономна покрајина у Србији и волела би да нема протектората.

Ништа не може помирити ова сматрања.

Пошто не можемо да се договоримо, онда нам ваља живети онако како је већ договорио уместо нас Савет безбедности УН кроз Резолуцију 1244:

КиМ је саставни део Србије који је под протекторатом УН и који има аутономију и самоуправу какву му је дозволио Савет безбедности УН.

Уместо најављене маркетиншке представе о КиМ у парламенту чији садржај још нико не зна, у најдубљем интересу Републике Србије је да донесе Закон о Косову и Метохији и њиме реши животне проблеме грађана Србије на КиМ.

Закон о Косову и Метохији који је предложио ДЈБ представља испуњење Уставне обавезе из 2006.г. да се такав закон донесе и представља пресек између Устава и Резолуције 1244. КиМ подводи под уставно-правни поредак Републике Србије и Устав поново важи на целој територији Србије.

Ко год агресивно покушава да промени стање на терену, говори о експлозивној ситуацији, напада Резолуцију 1244, у ствари ДЕСТАБЛИЗУЈЕ регион, КРЕИРА несигурност и панику и ИЗАЗИВА сукоб.

Глобалисти запада, ЕУ, Немачка, Меркелова, Макрон, својом политиком ДЕСТАБИЛИЗУЈУ Балкан.

На срећу Балкана, глобалисти губе подршу у западном свету. Запад је подељен између глобалиста и суверениста. Суверенисти су у порасту. Србија треба да буде на таласу суверениста који махом разумеју колику штету су глобалисти направили на Косову и Метохији.

Још само да убедимо нашу власт да окрене леђа банкарском глобализму, да се одрекну колонијалног статуса који их одржава на власти и да се Србија прикључи таласу суверенизма. Или то или да скинемо послушнике и променимо власт која већ готово 30 година убија Србију.

Саша Радуловић

председник Програмског савета ДЈБ и народни посланик

Повезани текстови:

Шта Србија треба да ради у вези са КиМ

ДЈБ представио јавности Нацрт закона о Косову и Метохији

Пет услова за Приштину у Берлину

Саша Радуловић за НИН: Решење за КиМ однос Данске и Фарских острва

Крах Бриселског споразума, шта даље?



Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • To je istinita matrica koje se moramo drzati..
    Jedino mogu da otmu KiM ali ga ne mogu dobiti dobrovoljno od nas..
    Interesantna je taj njihov sadisticki poriv, zrtva im je u rukama mogu da je siluju a li oni od nje ipak traze saglasnost za sex..Valjda da bi verovali i druge ubedili u to da su im “ruke ciste”..

  • Moskva odnosno Putin destabilizuje region a ne Makron i Merkel jer je jedino njemu u interesu haos i slaba EU.

    A dejtonski sporazum i rezolucija 1244 nisu rešenja. To je ono što je moglo da se postigne u tom trenutku, da bi se zaustavio rat.

    Rezultat rezolucije 1244 je kapitulacija Srbije odnosno poraz u ratu sa NATO. Srbija je izgubila pravo da upravlja Kosovom jer je izgubila rat koji je sama izazvala (čuli ste npr. za operaciju “dubina 2” odnosno hladnjače na poligonu srpske policije u Batajnici?).

    Slobodan Milošević je pobedio u ratu u BiH jer je i pored počinjenog genocida u Srebrenici dobio republiku Srpsku. Ali je Kosovo izgubio. Zato Srbija treba da prizna nezavisno Kosovo jer je to činjenično stanje na terenu a to stanje je rezultat politike Slobodana Miloševića.

  • Pa zar nije bolji moj predlog iznet u komentaru na Шта Србија треба да ради у вези са КиМ (18. децембра 2018.) da upravljane Kosovom preuzme EU. Taj predlog je u skladu sa Ustavom Srbije, kompromisni je (ne upravljaju ni Beograd ni Priština, jer nema dogovora između njih) i, što je najvažnije, omogućava stanovništvu Kosova mirnodopski način života, a ne ovakve stresove koje doživljavaju ovih dana.