Катастрофалан ребаланс буџета неспособног премијера

Ребаланс буџета за 2014.годину показује сву неспособност премијера Вучића и његове неспособне Владе. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ ће се свим законитим средствима борити против овог срамног ребаланса буџета и смањења пензија и плата.

Александар Вучић очигледно нема ни знања ни капацитета ни способности да извруче земљу из дубоке кризе, дубље и од оне пред 5. октобар 2000.године. Једино чиме се премијер озбиљно бави јесте контрола медија и медијски мрак, како би од грађана Србије сакрио своју неспособност. Укидање Утиска недеље је последњи пример гушења слободе медија. Премијер није у стању ни да призна да је на власти готово две ипо године. Он не жели да грађани знају да је за то време наставио са погубним Тадићевим паразитским системом и Дикићевом перпетуум мобиле економијом, и гурнуо земљу још дубље у кризу. За те две и по године повећао је дуг за преко 7 милијадри евра, смањио број запослених за преко 50.000 и постигао рекордан дефицит у историји Србије, од преко 2,5 милијарде евра. Цео буџетски приход Србије је једва 8 милијарди евра.

Данашње гостовање министра финансија у Кажипрсту представља још један у низу бедних покушаја обмане грађана Србије од стране премијера Александра Вучића и његове неспособне Владе. Смањење плата и пензија није жртва грађана ради боље будућности. Она је цена неспособног премијера, неспособне Владе и неспособног министра финансија. Она је цена партократије којој су важнији њихови неспособни кадрови са купљеним дипломама на измишљеним административним радним местима у јавном сектору који нас коштају преко милијарду евра годишње, од грађана Србије.

Од како је Александар Вучић дошао на власт 2012.године, до сада је 4 пута са својим министрима финансија радио фискалну консолидацију и сваки пут ју је најављивао као спас за Србију. И четири пута смо упали дубље у рупу. Не може се смањити дефицит повећањем пореза и смањењем расхода. То доводи до смањења привредне активности, која доводи до пада пореских прихода и још већег проблема са дефицитом. Ово је пети пут да покушавамо исто. Рационални људи не раде исто и очекују другачији резултат. Прво је Динкић радио ребаланс буџета за 2012. годину и промашио на приходној страни за 150 милиона евра. Па је радио буџет за 2013.годину и промашио на приходној страни за 1 милијарду евра. Па је радио ребаланс буџета за 2013.годину и промашио на приходној страни за 300 милиона евра. Па је министар Крстић радио буџет за 2014.годину и промашио на приходној страни за 350 милиона евра. Сада министар Вујовић покушава да уради исто.

У ребалансу буџета порески приходи су мањи за 43 милијарде динара., иако је заједно са буџетом за 2014.годину бивши министар финансија Лазар Крстић повећао готово све пореске стопе.

Приходи од ПДВ-а мањи су за 32 милијарде динара. А повећали смо стопу ПДВ-а са 8% на 10%. Приходи од ПДВ-а у земљи мањи су за 41,2 милијарде динара.

Приходи од акциза мањи су за 16,4 милијарде динара. А повећали смо стопе акциза. Пиходи од акциза на дуван мањи су за 19,8 милијарди динара.

Са друге стране, повећане су безумне Дикићеве субвенције за 13 милијарди динара.

План за излазак из кризе дао је Саша Радуловић још у септембру 2013. године као министар привреде. На жалост, од тог плана је одустао Александар Вучић и био и остао главна препрека за све озбиљне реформе у Србији. Смањење пензија није реформа.

Немојте смањивати пензије. Немојте смањивати плате. То не само да је противуставно и неморално, него и је и економски штетно. Од пензија живи пола Србије. Укините сулуде Динкићеве субвенције. Отпустите партијски запослен вишак кадрова са купљеним дипломама из јавног сектора. Уведите универзалну социјалну заштиту за све породице у Србији које немају примања. Оверите свима здравствене књижице. И смањите намете на рад.

„Можеш неке људе обмањивати све време, све људе неко време, али не можеш обмањивати све људе све време.“

Подели са пријатељима:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+2Email this to someone

 1. Potpisaću sve peticije pravim imenom i prezimenom.

  O ovoj odluci vlade sve je već rečeno. Mislim da se Ustavni sud neće ni sastati ovim povodom. Ne sme. Bojim se za ombudsmana.

  Svaki protest je uzaludan.

  Možda svakodnevne ulične povorke, t.j. u svakoj opštini na odredjenom prostoru u isto vreme po 1 sat. Vama HVALA!.

 2. Zao mi je sto nije prihvaceno moje prikljucivanje jer ne zelim da dam svoj maticni broj! Ako je peticija ozbiljna, onda bi ste morali da znate da je protivzakonito nekoga terrati da da taj podatak. Samim tim mi ovo deluje kao jos jedna prazna prica

  1. Da bi vaše ime bilo u listi potpisa ustavne inicijative, Ustavni sud traži matični broj. Ukoliko potpišete peticiju bez matičnog broja, to samo znači da vam se ime neće naći na toj listi. Vi naravno možete da podržite peticiju i bez davanja matičnog broja.

 3. Nekada sam verovao u LDP koji su imali za mene zdrave rezone,po pitanju,ekonomije,Kosova /objekat za pljacku /.
  Sada vise ne verujem.u „deda mraza“
  Jedina mi je nada pokret“dosta je bilo“ali se plasim da sa svojih 64 god.necu doziveti da ovaj nas „divan“neobrazovan, neodgovoran,aljkav,kurcevit,NARODuvek bira ljude „u korist svoje stete“i plasim se da treba dosta desetina godina da prodje da se nas narod opameti..Ako se opameti.
  Mi smo robovi,komunista i njihove dece,kao i sinova generala,vojnih i policijskih i raznih tajnih,kriminalizovanih,sluzbi.
  Cenim teznu g.na Sase Radulovica da trebamo stvoriti „sistem“ tj.“Institucije“koje ce „primorati“ i ljude iz vlasti i lopove da rade posteno.Postenje ne sme da zavisi od volje pojedinca vec nepostenje treba da ogranice institucije.
  Za nase uopstene prilike a i za nas narod uopste vise se „lepe“radikalna,unistacajuca politika nego civilizovana politika ,devinisana normama ponasanja razvijenih civilizacija.Nasi politicari civilizovane norme tumace kao uslovljavanje.Sto dovodi do jacaja. otpora prema svemu civilizovanom.
  Npr.:Ako ti u kuci dodje prijatelj sa blatnjavim cizmama sa balegom iz stale,a ti ga lepo zamolis da ako hoce da udje u vasu kucu,treba ili da opere cizme ili da se izuje.Covek sa prljavim cizmama se naljuti i kaze „ti me uslovljavas“IDITIOTIZAMA.Pa to nije uslovljavanja vec ,valja,norma „da se se prljavim,govnjavim cizmama ne ulazi u kucu,ni u svoju a kamoli tudju.TO JE NORMA koja vazi za civilizovani svet.Pa 21. je vek.

  Od kada pamtim,nisam uvazavao Titov samovoljni rezim,takodje Milosevicev razaruji rezim a posebno Kostunicin „posteno lopovski“rezim,a nista manje ni“Tadicem,manekenski,lopovski rezim.Trenutni rezim je nastavak i najlosija kombinacija svih rezima napred nabrojanih tim pre sto smo mi kao narod totalno“UTEPANI“Svaka kap vode na nasem celu mnogo boli.A kaple li kaplje.

  Ako vecina naseg naroda slepo veruje u majcicu Rusiju,koja je za mene najkriminalizovana drzava i koja je nama cinila i cini veliku stetu,a sto je najgore“nama je lepo“
  Zar vam je logicno da u medijima ,nasim se decenijama pominju i osudjuju od strane „ljudi kojima su puni djepovi patriotizma“tkzv ,strani agenti,Americki,Engleski,Francuski i ostali iz civilizovanog sveta,a nikada i nigde nismo culi da postoje strani agenti koji se zovu Ruski.Siguran sam da postoje kod nas Ruski agenti a najgore je to sto se oni ne smatraju stranm vec DOMACIM.Zar nije ubistveno za narod Srpski da najmanje polovina ministara iz poslednji triju vlada rade ili su radili iskljucivo u interesu Ruske drzave i tajkuna citaj lopova/koji kradu po Zakonu/a normalno malo vise i za sebe.I gde smo sada,gde nam je drzava,gde nam je ekonomija,gde nam je sudstvo,gde nam je skolstvo,gde nam je zdravstvo,gde su penzije……..gde nam je zivot ?. A nasa deca ?
  Mogao bih satima da pisem na ovu temu.Ne bih da zamaram vise.
  Voleo bih da bilo kakav kontakt sa ljudima iz vrha pokreta“dosta je bilo“da razmenjujemo razmisljanja.
  Javni nastupi pokreta „dosta je bilo“me uveravaju da dobro razmisljam.i daje mi nadu u bolje sutra.Verujem da ce se desiti nemoguce i da ce se narod „opametiti“kada dodje do dna.“sto gore to bolje“nazalost to je jedina mogucnost u datim uslovima.
  Ne zelim da se moje pisanje shvati kao politicki pamfe.Samo glasno razmiljam.

  Pozdrav, potpisnik je diplomirani ekonomista,zagovornik liberalne ekonomije

 4. potpisao sam peticiju i tužbu ću ja sam 40g. radio a prevaranti mi oteli deo. doneli zakon onda je to legalizovani kriminal od strane države. penziju sam jedva živ dočekao a država me pljačka. sutra mogu doneti zakon da se svaki deseti penzioner ubije da bi država uštedela. od strane države ja ne vidoh nijedan konkretan primer da ona štedi već udri po sirotinji.

 5. Dobra dan, svim!
  Sad je 15:00 17.12.2014.

  Pored toga što sam sad potpisao Vašu peticiju o nedodirljivosti prava na penziju, okuraži ću se da Vam skrenem pažnju da ovaj Vaš pokušaj neće doneti nikakav očekivani rezultat.
  Ali, uvek ima ono ali, a to je da postoji vrlo efikasan i jasan način kako ovo može najkasnije z 4 meseca da se kompletno stavi pod kontrolu i sve uzročnike sankcioniše.
  Prvo bi voleo da znam kakva je ta Vaša organizacija, iz čega je proistekla, ciljevi, srestva postizanja zacrtanih ciljeva, koliko ima aktivnih članova a koliko tekućih, kakva Vam je organizacija, da li komande idu odozgo ka dole ili idu od dole ka gore,
  Ako je ovo neumesno sa moje strane, molim Vas izvinite me i zaboravite me, ništa lično, samo sam u pokušaju da pronašem, nađem probuđene, budne sunarodnike u ovoj napaćenoj, osiromašenoj i ogoljenoj Srbiji.
  Pozdrav iz Sunčanog Beograda, DRAGANešković

 6. Пензије су смањене………..примио сам УМАЊЕНУ ( ПОКРАДЕНУ ) пензију!
  ШТА САД?
  КОГА ДА ТУЖИМ?
  КАКО ДА ТУЖИМ?
  КОМЕ ДА СЕ ТУЖИМ?

  ГОСПОДИНЕ РАДУЛОВИЋУ,
  ОЧЕКУЈЕМ КОНКРЕТНЕ ОДГОВОРЕ И КОНКРЕТНУ ПОМОЋ ОД ВАС И ВАШЕГ ПОКРЕТА-СТРАНКЕ!
  КОНКРЕТНУ!

 7. U MOJOJ KUĆI JE DVA PENZIONERA KOJI ĆE TRPETI „HARAČ“ A IZDRŽAVAMO DVE OSOBE KOJE NE RADE (MAMU OD77 GODINA I SINA OD 29 GODINA); ZNAČI JEDAN DOBAR KREDIT ĆE MOJ TATA DAVATI KAO I JA (OKO 10.000) DINARA; PITAM SE SAMO ČEGA DA SE ODREKNEM: KREDIT MORAM DA PLAĆAM INAČE ĆE MI ZAPLENITI KUĆU; DADŽBINE MORAM DA PLAĆAM JER KAKO ONO REČE KORI UDOVIČKI ODREKNITE SE HLEBA ALI DRŽAVI SE MORA DATI; DA LI DA ODJAVIM INTERNET; KABLOVSKU I MOBILNE (PLAĆAM ZA SINA i MENE 17.500 MESEČNO), ALI PITANJE JE: OVA DRŽAVA TRAŽI OBRAZOVANE MLADE LJUDE KOJI POSEDUJU ZNANJE IZ ENGLESKOG; POZNAVANJE INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA I RAD U PROGRAMIMA KAO ŠTO SU: DIZANJE OPERATIVNOG SISTEMA WINDOWS XP, WINDOWS 7, INSTALACIJA SVIH PRATEĆIH PROGRAMA, ČIŠĆENJE, POPRAVKA (SERVISIRANJE) RAČUNARA, OSNOVNO POZNAVANJE PROGRAMA WORD, EXEL I NAPREDNO POZNAVANJE POWER POINT ( PREZENTACIJE I MULTIMEDIJALNE PREZENTACIJE) I SLIČNO (NAIŠLA SAM NA JEDAN OGLAS I ZA TAKSISTU JE POTREBNO ZNANJE RADA NA RAČUNARU I POZNAVANJE BAR DVA JEZIKA)….AKO ODJAVIM SVE TO, DETETU ĆU UMANJITI ŠANSE ZA POSAO. KAŽU: MORAŠ BITI ODGOVORAN PREMA DRŽAVI I PODNETI TERET KRIZE: A ZAŠTO ONDA DRŽAVA NE BUDE ODGOVORNA PREMA MENI: GDE SU NAŠE PARE ŠTO SMO IZDVAJALI ZA PENZIONI FOND (NEKA DRŽAVA PREUZME OBAVEZE ONIH KOJI SU DRŽAVU UPROPASTILI I VRATI TE PARE U FOND I ONDA IH KVALITETNIM INVESTICIONIM ULAGANJIMA „OPLODI“). GDE SU MOJE PARE KOJE SAM TOKOM RADA DO PENZIJE IZDVAJALA ZA STAMBENU IZGRADNJU: NISAM OD DRŽAVE DOBILA NIŠTA: NI STAN NI KREDIT; AMA BAŠ NIŠTA-KREDIT SAM MORALA DA UZMEM SADA-RADI RENOVIRANJA STANA KOJI JE STAR 45 GODINA I ZA KOJI JOŠ NISAM DOBILA REŠENJE ZA POREZ JER SE „BOJE“ DA GA POŠALJU OBZIROM DA SU GA „DIGLI“ 300 %… E JADNA SI MI TI DRŽAVO SRBIJO KADA TE OD BAKROTSTVA SPAŠAVAJU PENZIONERI I ZAPOSLENI U JAVOM SEKTORU…..!!!!!?????:(:(::(:( I NA KRAJU AKO JE SAMO 10 % NEKA IM JE ALAL: BOLJE DA JA DAM ĐAVOLU NEGO DA ĐAVO DOĐE PO SVOJE (STARA DOBRA IZREKA NAS SRBA)

 8. Dobro je što se neko poput gospodina Radulovića latio da se stručno, argumentovano i hrabro suprotstavi jednoumlju i pogubnoj politici u svim vitalnim domenima života. Verujem da će ga podržati svi oni misleći i sa dobrom memorijom, koji nisu zaboravili prošlost ONIH ISTIH koji su su se drznuli da nam uskrate budućnost i ubiju nadu. SAMO NAPRED!

 9. Све док на чело ове наше земље не дође (на било који начин, а сви су изгледи да постоји само један начин) државник, нећемо имати практично никакве шансе.
  Да појасним, државник је човек од интегритета, образован, широких видика, способан да сагледа светска кретања, да здраворазумски размишља, да доноси логичне закључке, да на основу претходних догађања прави процене будућих догађаја са што већим процентом вероватноће и, изнад свега, да су му државни интереси увек изнад приватних.
  Антипод таквом човеку представља политичар. Политичар је човек коме су лични или интереси странке увек у првом плану. Подразумева се да такав човек када се бори за своју странку или партију, то опет чини само због остварења својих личних итереса.

  Молим вас да не заборавите да је данас у Србији најчешћа реч политичар. Са таквим људима ми немамо никакву будућност.
  Сами закључите шта је неопходно да буде учињено, што пре – то боље.

 10. Kod komšije (nije zavist) prihodi u kući su 2×25000 dinara penzije, znači nema odbitaka. Supruga mi je domaćica a ja dobijam penziju koji će se množiti sa o,25 koeficijentom 50000 dinara. Pitanje: ko od nas ima veće prihode u kući? Nije kviz!!!

 11. Nije vlasti neohodno smanjivanje penzija i plata,već pokazuje silu i disciplinuje građane:“Živite od našeg milosrđa-možemo da vam ukinemo sav prihod!“.To vređa,kao i aplaudiranje MMF koji zna da treba obezvrediti prihode građanima da bi se kontrolisala država!

  1. Ustavni sud to zahteva. Piše u zakonu. Vi naravno ne morate da ostavite JMBG. Ali onda nećete biti potpisnik zvanične peticije.

 12. E moj Saša..!

  Da li Vi znate gde živite. Setite se samo kakoje rušen Ante Marković. Gluposti nema kraja. Sto puta će da urade istu stvar, biće ljuti i ništa neće naučiti i non-stop će voditi kampanju kao sada

 13. Potpuno naopako.
  Količina novca koju ne provrtim kroz budžetsko-poreski sistem Srbije je ona crkavica za letovanje.
  Sve sto Srbija još može da mi uzme je deo od tog jednog letovanja.
  Zapravo, biće na gubitku. Dovoljno je da kupim komad bele tehnike prošvercovan iz Mađarske, i da po povratku sa puta napunim auto garderobom i hranom.
  Biće u minusu.

 14. Uzeo jutros da pogledam zarede svojih koleda u na primer – Etiopiji. Ona zemlja koja je skapavala od gladi. U njoj, moje kolege imaju 400e. ja nesto malo preko 500.
  Gledam dalje prosečne plate. Setim se Nam(i)bije, 570e! Nismo mi neka Nambija, tako teče onaj… Pa gori smo.
  U hit nad hitovima, Ruanda. Nesrećna zemlja u tranziciji koja je u genocidu pobila par miliona ljudi, grozote najgore.
  Danas im je prosečna plata 300e.

 15. Nase umanjivanje penzija za njihovu gomilu predstavlja zrnce peska u pustinji, a nama ozbiljno potkopava temelje gole egzistencije. Nismo u onih 54% koji GA podrzavaju, ali nismo ni oni koji ovoj drzavi zele zlo. To sto nam laskaju da treba da se smatramo „investitorima“ nase buducnosti, hvala im, .neka uzmu od vec „dokazanih“ investitora koji su kupovali industriske komplekse za 1 eu. Radulovicu ucini potez podrska je tu.

Затворено за коментаре.