Кандидуј се за одборника и посланика

Тражимо пристојне и кредибилне људе за посланике и одборнике. Иду нам локални и покрајински избори. Последњи воз да зауставимо потпуно пропадање наше земље.

Унеси своју биографију ONLINE и поднеси кандидатуру за републичку, покрајинску, градску и/или општинску скупштину

ONLINE формулар за подношење кандидатуре

 

ljudi

Партократија убија Србију. Већ дуже од 25 година. Србија је постала земља страха, медијског мрака, корупције, рекета, буразерске економије, партијског запошљавања, безпризорне пљачке, купљених диплома, јефтине радне снаге, пропадајућих домаћих фирми и субвенционисаних “страних” инвеститора. Живимо у њиховој партијској држави, партијском паразитском систему. Партијски паразити нас коштају више од 2 милијарде евра годишње. Вучић је на пензијама уштедео 0,2 милијарде евра. Десет пута мање.

Вучић је слагао да ће то променити. Урадио је још горе од Тадића. Слагао је за процесуирање тајкуна, Динкић му је и даље у кабинету, продаје Телеком, поклања грађевинско земљиште вредно милијарде евра  тајкунима које је лагао да ће држава процесуирати, даје земљу странцима, отео је пензионерима део пензија.

Партијски паразитски систем чине све странке, у власти или у опозцији, у републици, покрајини, градовима и општинама, које као паразити изједају друштво. И СПС, и ДС и СНС. Сви

Вучић хоће да заврши посао стварање ЊИХОВЕ партијске паразитске државе. ЊИХОВЕ државе у којој лажу без образа, отимају, сеју страх, прете. А ти мораш да пазиш шта причаш. Да не би добио отказ. Да не би добио батине. Бојиш се у сопственој земљи, сопственој кући.


Како сузбити корупцију, буразерску економију и партијско запошљавање? Први и најважнији корак је: ПОТПУНА транспарентност. Шта значи ПОТПУНА транспарентност? Значи потпуну јавност рада државе на свим нивоима. Значи чисте рачуне. Сваког месеца за претходни месец мора се објавити тачно колико је новца потрошени из буџета по свим буџетским ставкама. За сваку буџетску ставку треба објавити списак правних и физичких лица која су добила новац (изузуев запослених) и обајвити уговор по коме су добили новац. И тако за ЦЕО јавни сектор: од владе, преко министарстава, агенција, покрајине, градова, општина, фондова, али и културни, простветних и здравствених установа и јавних предузећа монополиста. Транспарентност је најбољи лек против корупције, јер корупција тражи тајност. Да нико не зна.

Други део ПОТПУНЕ транспарентности су јавно објављене систематизације радних места. За свако радно место у јавном сектору, а има их преко 700.000, мора да се зна шта је посао, шта друштво добија, које су квалификације потребне за тај посао и јасни критеријуми за мерење радног учинка. А онда треба објавити и ко је тренутно на том радном месту, не име и презиме већ тачно коју школу је завршио. Ово је најбољи лек против партијског запошљавања и партијских кадрова са купљеним дипломама на измишљеним административним радним местима.


Србији није потребан вођа. Србији је потребан систем. Систем јачи од сваког појединца. Јасна правила и једнаки услови за све. Помози нам да га изградимо.

Нама није потребно радно место у јавном сектору преко везе. Нама је потребан систем и једнаки услови за све. Свима који нам приступају кажемо: ако мислиш да преко нас дођеш до посла, боље ти је да уштедиш време и одеш негде друго. Има толико странака које то раде.

Не правимо предизборне коалиције. Не правимо ни постизборне коалиције без принципа ПОТПУНЕ транспарентности. Нећемо нигде ући у власти, као мањински или већински партнер, без ПОТПУНЕ транспарентности. Без изузетка.

Уколико још увек не знаш да ли да се кандидујеш и желиш да прво дођеш на састанак и разговараш се неким из покрета, пошаљи биографију путем емаила: kandidatura@dostajebilo.rs . Трудићемо се да закажемо састанак што пре. Сви смо волонтери, имамо мало времена, тако да се надамо да ћеш имати разумевање.


Ми смо пристојни људи. Ми се не бојимо. Ми не правимо митинге, ми гласамо.

Ми смо патриоте које су отворене према свету. Нисмо ни КАЛИМЕРО који виче: неправда па то ти је.

Ми знамо ко смо и говоримо оно што мислимо. Ми волимо Србију и њене грађане. Ми хоћемо овде да живимо.

Србији не треба вођа. Србији треба систем. И одговорни лидери.

И да те питамо: Ако не ти ко? Ако не сада, када?

 

 


ONLINE формулар за подношење кандидатуре
Подели са пријатељима:Share on Facebook2.8kTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

 1. Zasto narod glasa za ohlokratiju?Zasto srpski narod glasa za ratne huskace,promotore genocida i etnickog ciscenja?Za one koji su sirili mrznju i organizovali paravojne formacije da ubijaju zene i decu po Bosni i Hrvatskoj?Cime su nas danas Vucic i Nikolic zaduzili da za njih glasamo?
  Zato sto po Darvinovoj teoriji evolucije ne prezivljavaju one vrste koje su najsnaznije ili najslabije,najpametnije ili najborbenije,nego oni koji se najbolje ADAPTIRAJU,koji se najbolje prilagode datim promenama i uslovima.Tako se i deo naseg naroda koji bude glasao za SNS ne zato sto se sa njima slaze,nego samo zato sto prilagodjava Najgorima,onima koji su svoj opstanak na vlasti poistovetili sa opstankom Srbije.

 2. Postovani ,
  zelim da dam doprinos vasoj ideji u kojoj se prepoznajem , imam uticaj na veliko biracko telo u Zemunu s obzirom da sam vidjeniji poslovni preduzetnik i veliki donator
  hvala unapred

 3. Dosta je bilo razmisljanja o tome gde cemo u seobe. Ovo je nasa zemlja i ja zelim ovde da podizem svoju decu. Neprikosnoveno je pravo svakog coveka da misli i zivi slobodno. Zelim da stvorimo zajedno drustveni ambijent i sistem vrednosti u kojem covek ne treba da se stidi vaspitanja, obrazovanja i moralnih principa. Dosta je bilo, rekla sam svima da kazu i oni!

  1. Potpuno se slazem sa Vama i osecam se isto! Kada mi je suprug predlagao da idemo negde u inostranstvo sa decom doslo mi je da vristim od besa. Necu da dozvolim da me grupa bezobraznih lopova otera iz moje zemlje i mog doma!!! Necu ja da idem nigde zbog njih, oni treba da odu! Svaki dan ih gledam i slusam kako prave budale od nas, kradu, lazu i manipulisu! STA SU ONI UMISLILI?? DOSTA JE BILO!

 4. Srbiji je potreban domaćin,Srbiji je potrebna reforma izbornog sistema .Stop nesposobnima i nekompetetnima u državnoj upravi.Stop partokratiji!
  Dosta je bilo !

  1. U Zemunu se prikupljaju potpisi ispred opštine, tu ćete naći i štand i članove odbora.
   Inače, učlanjenje u udruženje „Dosta je bilo“ možete obaviti online preko ovog sajta

  1. Na ovom sajtu, kliknite na „Uključi se“, „postani član pokreta dosta je bilo“ i to je to.
   Dalje, možete da potražite najbliži odbor pokreta i tu ćete dobiti više informacija, kako najbolje možete pomoći pokretu

 5. Los vam je sajt!

  Ako zelite ozbiljnog clana : tel. 063 270 311.

  Biografski i ostali podaci ….. nek sude drugi,.. mozda clanovi vase stranke , koji me poznaju… ZEMUN!

 6. Zainteresovao me je vaš pokret i stavovi/principi koje zastupate. Međutim, nije dovoljno jasno koji ljudi vode pokret, sem naravno Saše Radulovića. Biografije ostalih članova, bar ovih koji su istaknuti na sajtu, su kao CV koji se šalje poslodavcu, a ne nešto što predstavlja dostignuća pomenutog člana. Ipak je malo više potrebno ostaviti relevantne činjenice, a ne apstraktne detalje.
  Drugo, princip o plaćanju članarine za svakog člana pokreta je sasvim uredu, međutim treba imati u vidu broj nezaposlenih u našoj zemlji i dozvoliti im da se učlane bez ikakve nadoknade, a pokret to svakako neće ništa koštati. Naravno, ovo bi trebalo omogućiti bez ikakvog „moljakanja“ članova pokreta u nekom lokalnom odboru, jer mislim da je dovoljno to što građanin nije u mogućnosti da plati članarinu, nego ga dodatno etiketirati da se mora deklarisati kao neko ko nije u stanju da plati članarninu.
  Još jedna, ne i najmanje bitna stvar, gospođica/a Jasmina Nikolić je u jednom od hangout-a izrekla svoj stav da neko ne može biti član/kandidat ako ne podržava mogućnost gej brakova i usvajanje dece za gej brakove. Ja izuzetno cenim njenu stručnost iz filoloških nauka, ali mislim da nema nikakvo pravo da postavlja ona te kriterijume, sem ako ovo nije stav celog pokreta. Znači, nije reč o poštovanju ljudskih prava gej populacije, nego o stvarima o kojima ni u najuređenijim zemljama nije sve rečeno, a samo u retkim zemljama je i gorepomenuto dozvoljeno. Ovakva pitanja treba rešavati u okviru stručne zajednice uz učešće celokupnog društva jedne zemlje, a ne na osnovu mišljenja ili stava nekog od članova koji su u vrhu.

 7. Ako ste zaista ozbiljni u ispunjavanju obećanja mogao bih da se pridružim ali ima problem ja ne čujem, politika me ne zanima kao i većina gluvih. Želeo bih da doprinesem ali nemam para, cilj mi je poštena Srbija, iskorenjivanje korupcije i podršku mladim inovatorima…

 8. Sve čestitke od srca na ostvarenom rezultatu! Mada uvek može bolje. Ponosan sam na razboritost,smernost i smirenost vašeg ponašanja. Držite se vaših principa i uverenja i doprećete do napaćenog naroda. Samo strpljanja. Ponosan sam na Vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>